Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Wandelroutenetwerk Hof van Delfland klaar voor gebruik - 14 september 2015
=> Originele pagina.

Wandelroutenetwerk Hof van Delfland klaar voor gebruik

14 september 2015. Dit jaar is het wandelroutenetwerk Hof van Delfland aangelegd. Op 23 april 2015 werd het eerste routepaaltje geplaatst langs de Gaag bij Op Hodenpijl in Schipluiden. Honderden paaltjes en duizenden bordjes markeren nu dit nieuwe knooppuntennetwerk speciaal voor wandelaars. De opening wordt feestelijk gevierd tijdens het wandelweekend op 26 en 27 september met ruim 60 wandelactiviteiten. Ga met de boswachter mee op tijdreis door het Haagse stadsbos, ontdek een vliegend wandelpad of loop mee met een schaapskudde. Of haakt u liever aan bij een griezelwandeling door Delft? Er staan meer dan 60 wandelactiviteiten op stapel langs het 900 km lange wandelroutenetwerk. Plan een route met de Knooppuntenplanner.

Bordje weg of beschadigd: meld het hier!

Naast tal van mooie (begeleide) wandelingen, bijvoorbeeld door de Vlietlanden en de Ackerdijkse plassen, zijn er diverse wildplukwandelingen en historische stadstochten. Het weekend biedt meer dan wandelen alleen: verhalenvertellers langs de wandelpaden, een verteltheatertje in een knusse hooiberg. Wilt u niets missen? Overnachten kan op de pop-up wandelcamping in Maasland. Het actuele programma is te vinden op www.heerlijkbuiten.nl/wandelweekend.

Wandelkrant

Om het nieuwe wandelroutenetwerk goed onder de aandacht te brengen van potentiële wandelaars is er een wandelkrant ontwikkeld. Deze bevat naast algemene informatie over het wandelroutenetwerk ook drie themaroutes (gezinsroute, tweedaagse route en een rondwandeling). Deze krant is op diverse locaties gratis op te halen (b.v. Museum Het Tramstation Schipluiden). De digitale versie is hier te downloaden.

De sterkste wandelkaart

Met de kortingsbon in de wandelkrant is de onverslijtbare en regenbestendige kaart van het wandelroutenetwerk voor € 8,00 (normaal € 10,00) te koop in de boekhandels en VVV's.

Digitale wandelrouteplanner

Naast wandelnetwerk Hof van Delfland wordt ook de digitale wandelrouteplanner gelanceerd. Deze is in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, Wandelnet en diverse regio’s mogelijk gemaakt. Met de wandelrouteplanner zijn wandelaars in staat om via de smartphone, tablet of computer zelf een route uit te stippelen langs allerlei knooppunten. Het routenetwerk bestaat momenteel uit een groot deel van Zuid-Holland. Klik hier om de digitale wandelrouteplanner te openen.


Detail van de totale kaart die loopt van de kustlijn tot voorbij Rotterdam en van de Nieuwe Waterweg tot de duinen van Meijendel.

Bron: Persbericht De Lynx 10 september 2015.

Midden-Delfland Nieuws
25 juni: Groot afscheidsfeest voor burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland
24 juni: Varend Corso Westland neemt in Schipluiden afscheid van burgemeester Rodenburg
23 juni: Ode aan Midden-Delfland 2022 en Midden-Delfland Lied
23 juni: Varend Corso Westland vaart weer over de Delflandse wateren
20 juni: Waterkwaliteit in Midden-Delfland zeer slecht. Boswachter: “Zet die pomp uit!”
18 juni: Midden-Delfland Dag: 'een groen bewaard geheim' ontdekt!
18 juni: Night at the Bridge: een prachtig jubileumfeest met een koninklijk tintje
17 juni: 'Night at the Bridge': opbouwdag drie met de laatste puntjes

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina