Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Wandelfestival: van foodwalk tot polderpicknick - 22 mei 2016
=> Originele pagina.

Wandelfestival: van foodwalk tot polderpicknick - 22 mei 2016

8 mei 2016. Kom op 23 mei het wandelroutenetwerk Hof van Delfland ontdekken. Speciaal voor dit wandelfestival wordt er een groot aantal activiteiten georganiseerd, ook in Midden-Delfland. Het gehele programma staat op website www.heerlijkbuiten.nl/wandelfestival. Onderweg kun je nog de wandelkrant en mini-opvouwbaar kaartjes scoren! Zie ook het wandelroutenetwerk.

Kom op zondag 22 mei het prachtige wandelroutenetwerk Hof van Delfland ontdekken! Zo kun je bijvoorbeeld met een schemertocht mee op zoek naar vleermuizen, ontdek je eetbaar onkruid tijdens de Polderpicknick en kun je op zoek naar grutto's met de weidevogelwandeling. Misschien haak je liever aan bij een griezelwandeling door Delft of ga je mee op pad met de boswachter? Een festival met ruim 30 wandelactiviteiten, georganiseerd door natuurorganisaties en ondernemers.

 

Het wandelfestival speelt zich af in stad én ommeland van de regio Rotterdam, Den Haag en Delft. Het 900 km lange wandelroutenetwerk leidt de wandelaar langs de mooiste plekjes van stad en land in de 14 betrokken gemeenten. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige wandelingen door natuurgebieden zoals het Staelduinse Bos en de Bieslandse Polder. Ook zijn er wildplukwandelingen en historische stadstochten in onder andere Maassluis en Delft.

Knooppuntensysteem

Het wandelroutenetwerk werkt volgens een 'knooppuntensysteem'. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app, kan iedereen makkelijk zijn ideale route langs de knooppunten samenstellen. 540 nieuwe routepalen en 110 informatiepanelen wijzen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio. Op diverse plekken in de regio kunnen wandelaars de gratis wandelkrant en routefolders meenemen.

Plan je eigen route langs de activiteiten via http://zuidholland.wandelen123.nl/. Vink 'evenementen' aan bij POI's; hiermee verschijnen alle wandelfestivalactiviteiten in gele icoontjes op de kaart.

De flyer van het wandelfestival

Bron: www.heerlijkbuiten.nl/wandelfestival.

10 mei 2016

Midden-Delfland Nieuws
6 december: Oud-Westlandprijs voor Atlas van het Westland; Westlandkaart mede-genomineerd
16 november: Positief besluit Provinciale Staten van Zuid-Holland over Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland
12 november: Super musical: Sores in de Super - een AH erlebnis
25 oktober: Feest in het dorp Schipluiden: KERMIS
14 oktober: Interessante Open Archeologiedag in Spoorzone druk bezocht
4 oktober: Expositie Westlandse veilinggeschiedenis in Westlands Museum
4 oktober: Lezing: Slag bij Vlaardingen - dinsdag 24 oktober 2017
30 september: Tiende poldertocht door de Zouteveense en Holierhoekse Polder
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina