Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
- De Trekschuit
=> Originele pagina.

Trekschuit klaar voor de overtocht

2 april 2011. De veerpont De Trekschuit is weer terug van weggeweest en is grondig gerenoveerd. Dat geldt ook voor de aanlegsteigers en het aandrijfmechanisme waarmee de pont met handkracht naar de overkant wordt bewogen. Ook is er een op zonne-energie werkende verlichting aangebracht voor extra zichtbaarheid. Zoals de foto laat zien is de opstap nu aan de zijkant en ligt de veerpont stabieler in een smal haventje om meer stabiliteit te waarborgen.

Vanaf 2 april 2011 kan de Trekschuit weer gebruikt worden door wandelaars en fietsers.

De zelfbedieningspont, waarvoor vanaf het begin grote belangstelling is, is een initiatief van de provincie Zuid-Holland. Het recreatieschap Midden-Delfland heeft de pont in opdracht van de provincie in beheer.

Zelfbedieningspont 'De Trekschuit'

Sinds 2003 is er een oeververbinding tussen de Duifpolder (bij gemaal) en de Zouteveensepolder (Vlaardingsekade). Met de handbediende veerpont 'De Trekschuit' kan een klein groepje voetgangers en/of fietsers zich naar de overkant zetten. Middels een draaiwiel die op zijn beurt een ketting aandrijft trekt men zich over. De ketting zakt achter de pont weer naar de bodem van de vaart om geen last te veroorzaken voor de (overige) scheepvaart. Te gebruiken: 1 april - 31 oktober (behoudens onvoorziene omstandigheden).

Vooral voor wandelaars is de Trekschuit een uitkomst. De verbinding van de Duifpolder en de er naastliggende Commandeurspolder met de Zouteveensepolder maakt diverse wandelingen extra interessant (en niet te lang). Voorheen moest er naar Schipluiden gewandeld worden om daar de Trambrug te nemen.

Kies een leuke route met behulp van de website Beleef Midden-Delfland.

De Midden-Delfland Vereniging heeft 18 wandelkaarten (in sets van 6) voor het Midden-Delfland gebied ontworpen en deze zijn op diverse plaatsen bij de middenstand te koop. Uiteraard ook bij de vereniging (zie website en de winkel).


De Trekschuit verbindt de Zouteveensepolder met de Duifpolder

Wanneer te gebruiken

De veerpont 'De Trekschuit' is het gehele jaar te gebruiken. De veerpont wordt onderhouden door de Groenservice Zuid-Holland (GZH). In geval van storing kan men bellen: 010-2981010.

Links

Midden-Delfland Nieuws
12 september: Documentaire De Moestuin in première op TV West en WOS
12 september: Samen met Vockestaert en Vitesse Delft voor Villa Joep 4 seizoenen de paden op
8 september: Vijfde Montmartre brengt unieke Franse sfeer in Den Hoorn
8 september: Opening Open Monumentendag in teken van Antonius Hambrouck
8 september: Video: Hambrouck kunstwerk van idee, naar maakproces en onthulling
7 september: Open Monumentendag in Midden-Delfland - 8 en 9 september 2018
7 september: Interessante Kindermonumentendag in Schipluiden en 't Woudt
20 augustus: Een stukje Parijs in Den Hoorn - Montmartre op 8 september 2018
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina