Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Hof van Delfland heeft drie nieuwe TOP-locaties - 7 oktober 2011
=> Originele pagina.

Top Schipluiden officieel geopend

18 mei 2013. De vijfde TOP van Midden-Delfland werd officieel geopend door gedeputeerde Han Weber en burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland. De Top ligt even buiten Schipluiden naast de golfbaan Delfland en de snelweg A4. Je komt er door de afslag in de Kruithuisweg richting golfbaan te nemen. Vanaf de TOP zijn wandel- en fietsroutes te maken door het landelijk gebied van Midden-Delfland. Lees meer over deze opening... Voor elke TOP is een folder met daarin een beschrijving van de wandel- en fietsroutes (zie onderaan deze pagina)

Meer informatie

Bij elke TOP, herkenbaar aan de groene paal, zijn informatiepanelen aangebracht waarop duidelijk de fiets- en wandelroutes zijn aangegeven. Deze informatiepanelen zijn ook als PDF te downloaden: 
Top Schipluiden, Top Delft, TOP Maasland, TOP Vlaardingen, TOP Schiedam, TOP Wateringen, TOP Dobbeplas.

Groen beter benutten

Bij een eerdere TOP opening liet gedeputeerde Weber weten dat er minder geld is voor nieuw groen. "Dus moeten we het groen dat we hebben goed en ook beter benutten. We hebben particulier initiatief nodig om het uit te bouwen naar een poort van de stad naar het landschap. Een plek waar ook iets te doen is en waar het goed toeven is", zei Weber. De Vlaardingse TOP ligt aan de rand van de Broekpolder. Wethouder Robberegt liet weten dat het destijds een erg goede keuze is geweest om het gebied niet te bebouwen. "We zetten het experiment voort met onze bewoners. Zij zijn verenigd in de Federatie Broekpolder en werken het plan voor de polder verder uit met onder meer een struinbos en een natuurkerngebied."

Startpunt voor fietsers en wandelaars

Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. Een TOP is goed bereikbaar per auto, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en er is altijd horeca in de buurt. Vanaf elke TOP kan de bezoeker fiets- of wandelroutes volgen, die hem laten kennismaken met de mooiste plekken uit de regio. Zie ook: www.toproutenetwerk.nl

De TOP’s zijn te herkennen aan een markante groene grashalm en de route ernaartoe is bewegwijzerd door middel van bruine borden. Er zijn nu 124 TOP's in Zuid-Holland en de verwachting is dat het netwerk rond 2013 is uitgebreid tot 30 locaties.

Samenwerking

De TOP's in de Hof van Delfland zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Delft, Midden-Delfland en Vlaardingen, de provincie Zuid-Holland en de Hof van Delfland Raad. De Hof van Delfland Raad is een samenwerkingsverband van 17 overheden in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De Raad heeft voor de realisatie van de TOP's Europese subsidie ontvangen. Het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme is projectleider voor de TOP's.

Voor meer informatie over alle TOP’s kunt je terecht op www.toproutenetwerk.nl.

Bron: Persbericht Zuid-Hollands Bureau van Toerisme 7 oktober 2011

02 september 2016
Midden-Delfland Nieuws
12 september: Documentaire De Moestuin in première op TV West en WOS
12 september: Samen met Vockestaert en Vitesse Delft voor Villa Joep 4 seizoenen de paden op
8 september: Vijfde Montmartre brengt unieke Franse sfeer in Den Hoorn
8 september: Opening Open Monumentendag in teken van Antonius Hambrouck
8 september: Video: Hambrouck kunstwerk van idee, naar maakproces en onthulling
7 september: Open Monumentendag in Midden-Delfland - 8 en 9 september 2018
7 september: Interessante Kindermonumentendag in Schipluiden en 't Woudt
20 augustus: Een stukje Parijs in Den Hoorn - Montmartre op 8 september 2018
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina