Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer - 23 maart 2023
=> Originele pagina.

Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer

23 maart 2023. Dinsdagmiddag 21 maart, de start van de lente, plantte wethouder Hennevanger van gemeente Pijnacker-Nootdorp samen met het provinciehoofd van Staatsbosbeheer een walnotenboom. Op de kruising Balijpad, Floriadepad en Spoorpad tussen Wandelbos Laakweg en de Balij staat nu statig een jonge walnotenboom geschonken door Staatsbosbeheer. De boom is een symbool voor de prettige samenwerking tussen Staatsbosbeheer en gemeente.

Sinds enige jaren werken de gemeente en Staatsbosbeheer samen aan met name het gebied Buytenhout, een drukbezocht recreatiegebied en populair toevluchtsoord in een groene omgeving voor de drukbezette stedeling. Staatsbosbeheer en de gemeente werken momenteel samen aan het opstellen van een toekomstperspectief voor het gebied. Hiervoor organiseerde Staatsbosbeheer in januari en februari twee informatiebijeenkomsten, waar veel animo voor was.


Walnotenboom voor Pijnacker-Nootdorp. Foto Lisa Wassenaar.

Wethouder Peter Hennevanger: “Ik ben heel blij met de prettige samenwerking tussen de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer in het natuur- en recreatiegebied Buytenhout. De walnotenboom die Staatsbosbeheer aan de gemeente schenkt is daarom een mooi symbool van onze vruchtbare samenwerking”

Provinciehoofd Nick de Snoo: “Staatsbosbeheer is verheugd met partners als de gemeente Pijnacker-Nootdorp. In goede samenwerking krijg je meer voor elkaar. Met de walnoot is bewust gekozen voor een biodiverse en klimaatbestendige boom; een boom die lang mee kan in het veranderende klimaat en die staat voor de langdurige samenwerking die we hebben. Een samenwerking die we zeker moeten koesteren en in de toekomst in moeten blijven investeren.

Bron: Persbericht Staatsbosbeheer 23 maart 2023.

24 maart 2023

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina