Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Midden-Delfland Dag: 'een groen bewaard geheim' ontdekt - 18 juni 2022
=> Originele pagina.

Midden-Delfland Dag: 'een groen bewaard geheim' ontdekt!

18 juni 2022. De opening van de Midden-Delfland Dag vond dit jaar plaats in het relatief jonge recreatiegebied de Zwethzone. Bij Paviljoen De Zweth, van Sjors Janszen Recreatie, discussieerden bestuurders over behoud en beheer van het Midden-Delfland gebied. Buiten vertelde Floor Koornneef van het Weidevogelpact, met uitzicht over de Woudse polder, over de weidevogels en het weidevogelbeheer. De opening was een feit nadat de afscheid nemende burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland uit de Zweth een deels transparante Midden-Delfland poster opviste.

Naast activiteiten in de Zwethzone bij Paviljoen De Zweth en bij 2SUR5 waren er enkele activiteiten in Sion / Rijswijk, waaronder een lezing over Sion voor o.a. de fietsers van de Delftse historische vereniging Delfia Batavorum.

Veruit de meeste activiteiten vonden plaats in en rond het dorp Maasland. In Museum De Schilpen / Tavenue is de zomertentoonstelling 'Ode aan Midden-Delfland' nog enige tijd te bekijken. Drie boerderijen waren te bezoeken en TTV de Groene Oase organiseerde een tour van tractoren.

De Maassluisse trekschuit De Goude Leeuwin, voortgetrokken door een paard, voer heen en weer tussen Maasland en Vlaardingsevaart. Liefhebbers konden een stukje meevaren om de 'intercity van de Gouden Eeuw' te beleven.

Night at the bridge

De 'Dag' werd afgesloten met concert 'Night at the Bidge', de Trambrug van Schipluiden, georganiseerd door de 100-jarige muziekvereniging Caecilia Schipluiden. Orkesten, koor en solisten traden op van een groot podium voor molen Korpershoek en speelden en zongen populaire meezing-muziek. Publiek zat in boten op het water en op de tribunes op de kade. Tijdens het muziekspektakel overhandigde burgemeester Rodenburg, namens Z.M. de koning Willem Alexander, de Koninklijke erepenning vanwege honderdste verjaardag van de vereniging.

De afterparty op het grasveld, met de band Last Decade uit Delft, duurde nog tot 01:00 uur. In Museum Het Tramstation is nog t/m september de expositie 100 jaar Caecilia Schipluiden te bezoeken.


Midden-Delfland Dag langs het water

13 juni 2022. ‘Een groen bewaard geheim’ is het thema van Midden-Delfland Dag die a.s. zaterdag (18 juni) plaatsvindt. Dit jaar staan de Zwethzone, Maasland en Rijswijk-Sion centraal. ‘Misschien heeft ons mooie gebied geen geheimen meer voor je. Maar we dagen je uit om erop uit te gaan en de locaties te bezoeken om daar achter te komen’, zeggen Lisa, Marjanne en Wim, de drijvende krachten in de Midden-Delfland Vereniging die als vanouds de dag organiseert.

Iedereen is om 11:00 uur welkom bij de opening bij Paviljoen de Zweth (Zwet 1, Kwintsheul), met een prachtig uitzicht over de polders en ’t Woudt. De hele dag is er voor jong en oud van alles te doen, evenals even verderop bij Boerderij Dichtbij/2SUR5.

Water

Beleef Midden-Delfland vanaf het water. Er varen elektrische fluisterbootjes, bestuurd door Heulse zeeverkenners, tussen de Zwethzone en Rijswijk-Sion. De bootjes zijn zo stil dat je vogels kunt horen fluiten en bovendien krijg je de kans om Sion (beter) te leren kennen. Jacques Moerman houdt een praatje over de rijke geschiedenis van het gebied bij Oranjevereniging Sion. Kinderen kunnen intussen leren emmertrommelen of op slootjesexcursie. Of benut de audiotour Novo Sion.


Fluisterboot. Foto Annemiek van Adrichem.

Trekschuit

De trekschuit de Goude Leeuwin is met paard en al in de vaart, met opstappunten in Maasland langs het Trekkadepad. Je kunt gratis mee. In het dorp is het open huis bij Museum De Schilpen/Tavenu, Galerie Weerloos en de Oude Kerk. In de kerk is er voor kinderen (4-10 jaar) ’s middags om 14u de toneelvoorstelling Roodkapje & De Boze Wolk. Piet Houtenbos verzorgt tweemaal een lezing over het landschap van Maasland in De Schilpen, met aansluitend een rondwandeling.

Boeren

Vanaf ’s ochtends staan de deuren open bij Boerin in Midden-Delfland en de boerderijen Bouwlust en Landlust, met rondleidingen, verhalenvertellers, imkers, muziek etc. Kinderen kunnen (nep)koeien beschilderen. Of ga koeien ‘spotten’ langs speciale fietsroutes via het Bezoekerscentrum Midden-Delfland waar foto’s over runderrassen hangen.

Programmaflyers liggen op de dag zelf klaar bij informatiekramen van de vereniging, of kijk alvast voor tijden e.d. op de website: www.middendelflandvereniging.nl.


Roel van Buuren met een rondleiding op zijn boerderij Landlust. Foto HGr.

Bekijk de flyer voor het gehele programma op de website van de Midden-Delfland vereniging.


Ontwerp MDD-poster: Nikita Zuijderwijk.

 

20 juni 2022

Midden-Delfland Nieuws
25 juni: Groot afscheidsfeest voor burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland
24 juni: Varend Corso Westland neemt in Schipluiden afscheid van burgemeester Rodenburg
23 juni: Ode aan Midden-Delfland 2022 en Midden-Delfland Lied
23 juni: Varend Corso Westland vaart weer over de Delflandse wateren
20 juni: Waterkwaliteit in Midden-Delfland zeer slecht. Boswachter: “Zet die pomp uit!”
18 juni: Midden-Delfland Dag: 'een groen bewaard geheim' ontdekt!
18 juni: Night at the Bridge: een prachtig jubileumfeest met een koninklijk tintje
17 juni: 'Night at the Bridge': opbouwdag drie met de laatste puntjes

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina