Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Mijlpaal van 50 Ommetjes in Midden-Delfland - 17 mei 2022
=> Originele pagina.

Mijlpaal van 50 Ommetjes in Midden-Delfland

17 mei 2022. Wandelfans kunnen hun hart ophalen met het vijftigste ommetje van de Midden-Delfland Vereniging. Bij die mijlpaal hoort een splinternieuwe folder. Polderarchitect Ben Kuipers uit Delft kreeg dinsdag 17 mei het eerste exemplaar overhandigd tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging.

Al jaren zijn de 40 Ommetjes in Midden-Delfland, wandelingen tussen 3 en 9 kilometer, razend populair omdat ze geschikt zijn voor zomaar tussendoor of na het avondeten. Je kunt ze aan elkaar rijgen voor een langere tocht. Vrijwilligers onder aanvoering van Jan Tukker zetten er nog eens tien uit, waarmee het totaal op vijftig is gekomen.

Die nieuwe ommetjes liggen ten oosten van de Schie. Ommetje 50 is de Tempelroute over het jaagpad langs het water en over bospaden van Buitenplaats De Tempel. Een zeer afwisselende route met de Delftse Schie als rode draad.


De voorkant van de gratis folder. Foto Marike Kras.

Gratis folder

De vernieuwde folder bevat een handig overzichtskaartje met alle ommetjes. De (gratis) folder is te verkrijgen bij de vereniging. Een leuk cadeau om uit te delen aan familie, vrienden, collega’s, buren. De folder én de uitgebreide routebeschrijvingen zijn elk afzonderlijk ook te downloaden op je smartphone via www.middendelflandvereniging.nl.

Op de verenigingssite vind je een waaier aan wandel- en fietsroutes om het Midden-Delflandgebied te verkennen onder het motto: lekker uitwaaien, bewegen en genieten.

Jan Tukker en Thea Mokveld van de werkgroep Paden tekenden voor het updaten van alle ommetjes. Marike Kras maakte de omslagfoto en Henk Groenendaal het kaartje. Ceciel Sillevis regelde de productie samen met Robert Kroon van Stout Grafische Dienstverlening. De uitgave is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.


Brug over de Berkelse Zweth. Foto Jan Tukker.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 17 mei 2022.

17 mei 2022

Midden-Delfland Nieuws
14 augustus: Zomerfeest Schipluiden 2022 weer als vanouds, maar wel heet
9 augustus: Steun onze boeren! De hoeders van ons landschap
18 juli: Human Memory van Kouji Ohno winnaar buitenkunstverkiezing regio west
12 juli: Polderpad open: 7 kilometer fietspad ten noorden van Rotterdam
9 juli: Fanfare voor de Hoornse Vaart door de Maxima's en Knotwilgen
8 juli: Gezellige drukte op openingsavond van Westerpop
2 juli: 41ste Kadeloop Schipluiden bij zomerse omstandigheden
25 juni: Groot afscheidsfeest voor burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina