Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Nostalgische Filmmiddag bij Caecilia Schipluiden op zondag 20 november 2022
=> Originele pagina.

Nostalgische Filmmiddag bij Caecilia Schipluiden op zondag 20 november 2022

5 november 2022. Op zondag 20 november a.s., 14:00-16:00 uur, is het filmmiddag in het Notenschip in Schipluiden. Er worden twee historische dorpsfilms uit 1955 en 1964 vertoond. Met als motto: ‘iedereen een filmster’ werden zoveel mogelijk Schipluidenaren op de film gezet. Ook werden veel verenigingen en bedrijven op locatie in beeld gebracht.

Alles werd op één dag gefilmd met als feestelijk slot een grote optocht door het dorp met alle deelnemers aan de filmdag. Op uitnodiging van muziekvereniging Caecilia Schipluiden werden de films gemaakt door het filmbedrijf van Johan Adolfs uit Enschede. Dit bedrijf maakte wel 1500 van dergelijke films in heel Nederland. Met een speciaal aangepaste VW-bus kon de filmer vanaf een platform opnamen maken.


De harmonie van St. Caecilia vooraan in de optocht. Rechts onderaan staat de cineast op het platform van het VW-bus te filmen. Herken je de locatie waar deze foto is genomen?

Met elkaar deze mooie beelden bekijken is telkens weer een feest van herkenning. De filmers probeerden zoveel mogelijk mensen in beeld te krijgen, vaak in close-up en van alle leeftijden. Elke baby in een kinderwagen werd gefilmd. Ook op consultatiebureau in het Kruisgebouw werd opnamen gemaakt van moeders en hun baby’s. Hilarisch zijn onder andere de oefeningen van de brandweer en EHBO. De nostalgische filmmiddag is ook een jubileumactiviteit in het kader van 100 jaar Caecilia Schipluiden.

De toegang is gratis: Notenschip, Schoolplein 4, Schipluiden.


2022 Caecilia Academy Awards

Het eerstvolgende optreden van Caecilia Schipluiden is op zaterdagavond 26 november 2022 in de Dorpshoeve in Schipluiden. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Deze gaat online middels de website van eventgoose.com.

04 november 2022

Midden-Delfland Nieuws
1 februari: Nieuw tijdelijk wandelpad door de Dijkpolder
17 januari: Bewijs op video: boommarter leeft op het Rotterdams platteland
3 januari: Midden-Delfland in beeld 2022
27 december: Jubileum 100 jaar Caecilia Schipluiden viering: een overzicht
22 december: Film Maasland anno 1980 door Cor de Gier
20 december: Midden-Delfland Vereniging: ruimte maken voor moestuinderijen
17 december: Grote drukte op zaterdag bij IJsclub Vlietland
15 december: Dorpsfilm Maasland 1961 voor iedereen thuis te bekijken

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina