Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Nostalgisch Boerenoogstfeest op de Adrianushoeve - 9 oktober 2021
=> Originele pagina.

Nostalgisch Boerenoogstfeest op de Adrianushoeve

9 oktober 2021. De grote verrassing was wel het super mooie weer, waardoor het publiek in grote getale de Holierhoekse Polder opzocht om het Boerenoogstfeest op de Adrianushoeve, de schapenboerderij van Vockestaert, te bezoeken. Na de verplichte QR-code test was alles op en rond het erf als vanouds, met een gezellige markt met streekproducten, oude landbouwwerktuigen, een kabouterspel en de nostalgie uit oma's tijd. Twee schaapherders vertoonden hun vaardigheden met hun honden bij de demonstraties van het schapen drijven. Met sfeervolle muziek en pannenkoeken werd het een zeer geslaagde dag.


Verrassend Boerenoogstfeest op 9 oktober 2021

30 september 2021. Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Stichting Schaapskudde Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging nodigen iedereen van harte uit om op zaterdag 9 oktober het Boerenoogstfeest te vieren. Bekijk het eerste Boerenoogstfeest in 2018 hier.

‘Het thema is Verrassend Midden-Delfland en dat is wat we willen bieden’, zegt de organisatie. ‘Het verrassende landschap, de lokale producten, oude ambachten en de schaapskudde met de herders. Verder is het museum open, met oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Aan de jeugd is gedacht met een kabouterspel en andere leuke buitenactiviteiten, zoals een touw- en klimbaan en boogschieten. En natuurlijk is er ook een versnapering op het terras en muziek.’

Adrianushoeve

In 2020 kon het feest helaas niet doorgaan, maar dit jaar hopen de initiatiefnemers jong en oud te mogen ontvangen op de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam) tussen 12.00 en 16.30 uur. Bij onze informatiekramen liggen o.a. fiets- en wandelroutes om te bekijken en mee te nemen. Bij enkele kramen is pinnen niet mogelijk. Kom zoveel mogelijk op de fiets, de toegang is gratis. Wij zijn genoodzaakt om vanaf 13 jaar een Coronacheck te doen.

Wij zien iedereen graag op 9 oktober! Het Boerenoogstfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Midden-Delfland, Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam/Vlaardingen.


Boerenoogstfeest in 2018 op de Adrianushoeve.

Bron: Persbericht Vockestaert 29 september 2021

11 oktober 2021

Midden-Delfland Nieuws
20 november: Sinterklaas is nu ook aangekomen in Schipluiden, niet met de boot maar met De Mus
20 november: Jubileumconcert 100 jaar Caecilia Schipluiden, begin van een bijzonder jaar
15 november: Jubileumconcert Caecilia Schipluiden in Theater De Veste Delft gaat door!
14 november: Pop-Up Uitstalling, keramiek in de stal bij Tineke van Gils en Wim van Vliet
8 november: UITGESTELD: Boerderijenkenner Frits van Ooststroom al 20 jaar actief en lezing boerderijonderzoek
6 november: Knotgroep Midden-Delfland eindelijk weer aan het werk op de Landelijke Natuurwerkdag
5 november: Lezing in het Westlands Museum over kunstenaar Vilmos Huszár
22 oktober: Muziekvereniging Caecilia Schipluiden viert 100-jarig bestaan

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina