Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
UITGESTELD: Lezing van Frits van Ooststroom - 13 november 2021
=> Originele pagina.

UITGESTELD: Lezing van Frits van Ooststroom

13 november 2021. Vanwege de huidige coronamaatregelen wordt de lezing van Frits van Ooststroom, oorspronkelijk gepland op 23 november 2021, uitgesteld. De Midden-Delfland Vereniging komt later met een nieuwe datum.


Boerderijenkenner Frits van Ooststroom al 20 jaar actief

8 november 2021. Dit jaar viert boerderijenkenner Frits van Ooststroom zijn 20-jarig jubileum als bouwhistorisch onderzoeker. Zijn eerste rapport ging over de Zonnehoeve aan de Vlaardingse Vaart. Dinsdagavond 23 november deelt hij zijn ervaringen tijdens een lezing in Het Notenschip in Schipluiden, omlijst met prachtige beelden. Hij neemt zijn publiek mee langs de mooiste plekken die hij als onderzoeker is tegengekomen. Ook over buitenplaatsen kan hij vol vuur vertellen.

Frits was in 1977 mede-oprichter van de Midden-Delfland Vereniging, schrijft nog steeds voor het verenigingsmagazine en verzorgt een jaarlijkse boerderij-excursie. Hij rolde in het werk in de jaren tachtig tijdens de zogenoemde Reconstructie van Midden-Delfland. Als lid van de MDV-werkgroep Historie & Landschap werd Frits betrokken bij erfgoedonderzoek, met name van historische boerderijen. Hij belandde zo in een landelijk netwerk en ging alles verzamelen dat over boerderij-onderzoek gaat. Als autodidact las hij hierover alles wat los en vast zat en bouwde een eigen bibliotheek op over bouwhistorie en boerderijen.


Restauratie van de Hofwoning in 't Woudt. Foto Frits van Ooststroom.

Zorgvuldig

Dat Frits zijn onderzoek heel zorgvuldig aanpakt, blijkt uit de erkenning van zijn rapporten door de diverse instanties. Hij schreef verder boeken en verzorgde lezingen door heel Zuid-Holland. De kennis bij hem nam alleen maar toe. Bijvoorbeeld over zomerhuizen waarvan helaas vele zijn afgebroken. Er waren er in de regio zeer veel van.

Hofwoning

In 2006 maakte Frits een rapport over de monumentale Hofwoning in ’t Woudt voor de toekomstige bewoners van wat toen nog een bouwval was. Volgens die familie betreuren buren het nog steeds dat zij niet over zo’n rapport beschikten toen zij moesten beslissen over verbouwingen.

Lezing

Aanmelden voor de lezing op dinsdag 23 november (inloop vanaf 19.30 uur, lezing begint 20:00 uur) is verplicht en is mogelijk via de website: www.middendelflandvereniging.nl. Men krijgt een bevestiging van deelname. Persoonlijke QR-code wordt gecheckt. MDV-leden betalen € 2, niet-leden € 5. Al voor € 5 kun je MDV-steunlid worden, mail/bel het secretariaat (06-42105407, ma en woe) of kijk op de website onder Doe mee.


Boerderijenwandeling bij de boerderij van de familie Kleyweg met Frits in het midden. Foto Tilly Kester.

Bron: Persbericht Midden-Delfland vereniging 8 november 2021.

13 november 2021

Midden-Delfland Nieuws
16 januari: Wandeling: Groene Route Maassluis centrum
10 januari: Midden-Delfland in Beeld 2021; fotoverslag van weer een opmerkelijk jaar
24 december: Vlaardingsekade weer zonder bouwhekken tijdens Kerstmis
14 december: Kadeverbetering Schipluiden nadert zijn voltooiing
12 december: Foodpark Harnaschpolder langs de A4 met vier restaurants
9 december: Midden-Delfland Vereniging: Ruimte maken voor ‘boeren met toekomst’
26 november: Meer financiële waardering voor kringloopboeren in Midden-Delfland
20 november: Sinterklaas is nu ook aangekomen in Schipluiden, niet met de boot maar met De Mus

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina