Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Sfeervol poëziefestival "Dichter bij de Boerderij" in Midden-Delfland - 28 augustus 2021
=> Originele pagina.

Sfeervol poëziefestival "Dichter bij de Boerderij" in Midden-Delfland

28 augustus 2021. In vier groepen vertrokken bezoekers van het festival per fiets van de carpoolplaats nabij de Woudseweg naar vier prachtige locaties in Midden-Delfland, drie boerderijen en de kerk in 't Woudt. Daar droegen de vier landelijk bekende dichters Ellen Deckwitz, Babs Gons, Hannah van Binsbergen en Erik Jan Harmens voor uit eigen werk. Na elke sessie van 20 minuten werd er gewisseld en vertrokken de fietsers naar de volgende locatie. Het festival werd besloten met een gezamenlijk optreden in de kerk van 't Woudt.


Ellen Deckwitz in de hooiberg van de Hofwoning.


Babs Gons in de kerk van 't Woudt.


Hannah van Binsbergen in de hooiberg van de familie van 't Hoog.


Erik Jan Harmens in de hooiberg van de familie Kleyweg.

Tijdens eerdere edities van dit festival waren er ook leerlingen van de SCO die eigen gedichten voordroegen. Vanwege corona ging dit helaas niet door.

Het was de vijfde editie van het poëziefestival "Dichter bij de Boerderij", een project van de Stichting Christelijk Onderwijs Delft (SCO) in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert. Zie ook de edities van 2015 en 2016.

Dit evenement vond plaats in het kader van ‘Ode aan Midden-Delfland’, de zomermanifestatie georganiseerd door Cultuurplatform Midden-Delfland.


Poëziefestival Midden-Delfland “Dichter bij de Boerderij” - 28 augustus 2021

6 juni 2021. Op zaterdag 28 augustus 2021 zal in ’t Woudt (Midden-Delfland) het poëziefestival “Dichter bij de Boerderij” voor de vijfde keer plaatsvinden. Het festival is een project van de Stichting Christelijk Onderwijs Delft (SCO) in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.

Op vier unieke locaties, de kerk in ‘t Woudt en drie boerderijen met fraaie hooibergen in de omgeving van Den Hoorn en ‘t Woudt, dragen landelijk bekende dichters voor uit eigen werk. In het jaar 2019 waren dat Jaap Robben, Erik Jan Harms, Radna Fabias en Vicky Francken. Dit jaar denken we een even sterke invulling te hebben met Ellen Deckwitz, Babs Gons, Hannah van Binsbergen en Erik Jan Harmens.

In een slotbijeenkomst in de Kerk zullen de dichters nog eenmaal het spreekgestoelte beklimmen.

De eerste optredens vinden plaats om 13.00 uur, en het laatste plenaire optreden vangt aan om 16.00 uur. Na elk optreden is er tijd om te verplaatsen naar een volgende locatie met een andere dichter. Dat verplaatsen gaat het gemakkelijkst per fiets. Lopen is ook een, zij het qua tijd krappe, mogelijkheid: de afstanden tussen de verschillende locaties zijn alle wel korter dan één kilometer.

Om je van deelname te verzekeren zijn twee acties noodzakelijk:

  • U maakt per persoon een bedrag van € 15,- over naar bankrekening NL18INGB0002470577 ten name van n. praagman o.v.v. “Dichter bij de Boerderij”.
  •  U stuurt vervolgens een “inschrijfmail” naar n.praagman@gmail.com zodat wij een mailadres hebben en u indien nodig eventuele bijzonderheden snel kunnen melden.

Zodra het bedrag en de gegevens ontvangen zijn, sturen wij via de mail een bevestiging van deelname en aantal personen. Enkele dagen voor 28 augustus ontvangt u dan per mail een toegangsbewijs, een plattegrond van de locaties, een tijdschema van het optreden van de dichters, in welke groep u bent ingedeeld en indien nodig verdere informatie. Let op als u met een aantal vrienden, kennissen en/of familieleden in eenzelfde groep wilt deelnemen, vermeld dat dan in de inschrijfmail (zie boven).

Bron: Persbericht ANV Vockestaert 6 juni 2021.

29 augustus 2021

Midden-Delfland Nieuws
15 oktober: Midden-Delfland Vereniging zet Oostland in de kijker
9 oktober: Nostalgisch Boerenoogstfeest op de Adrianushoeve
30 september: Verrassend Boerenoogstfeest op 9 oktober 2021
25 september: Opening gerestaureerde hek Buitenplaats Hodenpijl
24 september: Beleef de historie van de Delflandse Trekvaarten, te voet, op de fiets of varend
12 september: Elfde Delfland zeilrace met historische zeilende Westlanders, een ode aan Midden-Delfland
28 augustus: Sfeervol poëziefestival "Dichter bij de Boerderij" in Midden-Delfland
21 augustus: Presentatie in de Oude Kerk in Maasland: SuperPlie: kunstwerk en muzieksculptuur: luister mee!!

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina