Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
DNA Den Hoorn Verhalenwandeling en audiotour - 18 juli 2021
=> Originele pagina.

DNA Den Hoorn Verhalenwandeling en audiotour

8 augustus 2021. Op 18 juli j.l. is in Den Hoorn de DNA verhalenwandeling geïntroduceerd in het kader van Ode aan Midden-Delfland. Tijdens deze aardige en leerzame wandeling vertelt de Polsstokspringer de geschiedenis van Den Hoorn in een tiental verhalen. Scan de QR-code op de routebordjes met je smartphone en luister tijdens het wandelen. De wandeling start aan het begin van de Dijkshoornseweg bij de Hoornsevaart of Kickert en eindigt op het Koningin Julianaplein. De wandeling van ca. zeven kilometer kun je zelfstandig maken.


Start van de wandeling aan de Kickert.

De wandeling leidt door de oude dorpskern van Den Hoorn en door enkele omliggende nieuwere wijken, waaronder de woonwijken die gebouwd zijn op het voormalig tuindersgebied in de Voordijkshoornsepolder en Harnaschpolder, die nu gedeeltelijk toebehoren aan de gemeente Delft. Tijdens de wandeling kom je een aantal keer de Dijkshoornseweg tegen, de oudste weg van Den Hoorn. Er is ook opvallende veel groen te zien.

De Polsstokspringer

Stichting DNA Den Hoorn stelt zich tot doel verhalen over Den Hoorn en haar inwoners te verzamelen en deze door te geven aan volgende generaties. Het kunstwerk de Polsstokspringer van Willem Doomernik past bij deze verhalen en staat symbool voor de transformatie van tuinbouwgebied naar nieuwe woonwijken en industriegebieden. Het is de bedoeling dat de Polsstokspringer, een kunstwerk in brons en roestvrij staal, een prominente plaats krijgt aan de Hoornsekade, nabij de Dijksoornseweg.


Visualisatie van de Polsstokspringer, hier langs de Woudselaan.

Virtueel wandelen kan ook!

De DNA wandeling Den Hoorn is ook opgenomen in de reeks van wandelingen op de website Midden-Delfland moet je beleven. Klik op de link en daarna op 'Beleven'. Gebruik de pauze-knop om te pauzeren wanneer een QR-code zichtbaar wordt. Scan de code met je telefoon en luister naar het verhaal van de betreffende locatie (de achtergrondmuziek kun je uitzetten). Druk nogmaals de pauzeknop om de wandeling te vervolgen. Eventueel klik je op de +knop om minder of meer categorieën te selecteren. Veel plezier!


De DNA wandelroute Den Hoorn.

10 augustus 2021

Midden-Delfland Nieuws
15 oktober: Midden-Delfland Vereniging zet Oostland in de kijker
9 oktober: Nostalgisch Boerenoogstfeest op de Adrianushoeve
30 september: Verrassend Boerenoogstfeest op 9 oktober 2021
25 september: Opening gerestaureerde hek Buitenplaats Hodenpijl
24 september: Beleef de historie van de Delflandse Trekvaarten, te voet, op de fiets of varend
12 september: Elfde Delfland zeilrace met historische zeilende Westlanders, een ode aan Midden-Delfland
28 augustus: Sfeervol poëziefestival "Dichter bij de Boerderij" in Midden-Delfland
21 augustus: Presentatie in de Oude Kerk in Maasland: SuperPlie: kunstwerk en muzieksculptuur: luister mee!!

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina