Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Krachten gebundeld voor een aardgasvrij Midden-Delfland - 11 maart 2020
=> Originele pagina.

Krachten gebundeld voor een aardgasvrij Midden-Delfland

11 maart 2020. Gemeente Midden-Delfland, woningcorporatie Wonen Midden-Delfland, netwerkbedrijf Capturam en energiecoöperatie EnergieC Midden-Delfland bundelen hun krachten om Midden-Delfland aardgasvrij te maken. Samen bekijken ze per woonwijk wat de meest geschikte duurzame alternatieven zijn. Eind 2021 is dan voor alle wijken in Midden-Delfland inzichtelijk wanneer en in welk tempo ze overgaan op aardgasvrije energiebronnen.

Wethouder Duurzaamheid Sonja Smit: ‘Wij vinden het belangrijk om onze inwoners en ondernemers te helpen hun eigen overgang naar een aardgasloos huishouden goed en betaalbaar te regelen.’ Geïnteresseerde inwoners worden daarom binnenkort uitgenodigd om ook mee te denken over de plannen. ‘Samen werken we aan een duurzamer Midden- Delfland,’ aldus Sonja Smit.


Partijen ondertekenden een intentieverklaring om de duurzame samenwerking te onderstrepen. V.l.n.r. bestuurslid Roald Arkesteijn van EnergieC Midden-Delfland, wethouder Sonja Smit van gemeente Midden-Delfland, directeur Frank Binnekamp van Capturam en directeur-bestuurder Peter van Ling van Wonen Midden-Delfland. Foto Arend van der Salm.

Warmtetransitie

De warmtetransitie in Nederland bevindt zich in een stroomversnelling. Oorzaken daarvan zijn de nationale energie- en milieudoelstellingen en het landelijk terugdraaien van de aardgaswinning. Nog voor het zomerreces leggen de vier partners een startnotitie Transitievisie Warmte voor Midden-Delfland voor aan de gemeenteraad. In deze notitie staan de hoofdlijnen beschreven van de route naar een aardgasvrij Midden-Delfland. Gemeente Midden-Delfland werkt daarbij ook nauw samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De landelijke doelstelling is een klimaatneutraal Nederland in 2050.

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 11 maart 2020.

15 maart 2020

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina