Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Midden-Delfland Vereniging trekt naar Vlaardingen op 23 september 2019
=> Originele pagina.

Midden-Delfland Vereniging trekt naar Vlaardingen

22 september 2019. Het Midden-Delflandgebied met daarin de Broekpolder en de Zuidbuurt is ook voor Vlaardingen de achtertuin, de groene long die wonen, werken en recreëren mogelijk maakt. Maandag 23 september houdt de Midden-Delfland Vereniging open huis in Museum Vlaardingen (Westhavenkade 54). Leden en niet-leden zijn van harte welkom op deze gratis toegankelijke avond vanaf 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Special

Voorzitter Koos Karssen trapt deze stadsbijeenkomst af en vertelt iets over het gebied. Aansluitend presenteert hij het nieuwe themanummer van de Midden-Delfkrant (verenigingsmagazine), getiteld Natuur & Beleving van Midden-Delfland. Wethouder Bart de Leede van Vlaardingen neemt het exemplaar in ontvangst.

Gastspreker

Daarna gaat als gastspreker Jeroen ter Brugge, oud-directeur van het Visserijmuseum en huidig conservator van het Rijksmuseum, in op de belangrijke relatie tussen stad en platteland Midden-Delflandbreed.

Rond 21 uur is het dan pauze en biedt de vereniging een drankje aan. Aansluitend is er gelegenheid de tentoonstelling ‘Jongkind onderweg’ (gratis) te bezoeken. Jongkind maakte veel schetsen en schilderijen van het Midden-Delfland in de 19e eeuw.

Over de Special

Onder de gastauteurs van deze dubbeldikke, fullcolor special zijn Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, journaliste en Delftenaar Sheila Sitalsing, Vlaardinger en filosoof Jan-Hendrik Bakker, Schiedammer bomenkenner Huib Sneep, weidevogelboer Nico van Paassen en kanoman Kees van Paassen, beiden uit Midden-Delfland. Verder delen ecologen van o.a. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, gemeente Delft en de provincie hun kennis en liefde voor het gebied. Onder hen is ook Ernst Raaphorst van het Hoogheemraad van Delfland; onder de titel Ernst's OnderWaterWereld maakt hij Freek Vonk-achtige filmpjes van het leven in en om het water die op YouTube staan.

Praktische informatie

Als u komt wilt u dat a.u.b even laten weten aan Lisa van Uffelen: lisa@middendelflandvereniging.nl, 06–42105407 (ma en woe overdag). Kijk ook op www.middendelflandvereniging.nl of op Facebook.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 19 september 2019.

22 september 2019

Midden-Delfland Nieuws
24 mei: Op weg naar de zomer... in coronatijd!... deel 4
21 mei: Hemelvaartsdag in coronatijd! Maar de lente wist het niet... deel 3
9 mei: Corona! Maar de lente wist het niet... deel 3
4 mei: 4 mei Dodenherdenking in Schipluiden
3 mei: Formule 1 Max verstappen laat collega Alex Albon Nederland zien
26 april: Vier Koningsdag 2020 in de intelligente lockdown
20 april: Hotel Van der Valk en Foodpark Harnaschpolder ontwikkelingen
15 april: Corona! Maar de lente wist het niet... deel 2

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina