Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Nat en gezellig Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve - 12 oktober 2019
=> Originele pagina.

Nat en gezellig Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve

12 oktober 2019. Heel aanlokkelijk was het miezerige weer niet, maar zij die toch de stoute schoenen (of laarzen) aantrokken en een bezoek brachten aan het Boerenoogstfeest troffen daar een gezellig erf aan met muziek van Brother Flower onder de hooibergkap, een streekmarkt in de stal, eten en drinken en demonstraties van de schaapsherders en de imker. Voor de kinderen was het Kabouterpad in de schaapsstal uitgezet. Allemaal overdekt! Het museum op de bovenverdieping van de boerderij met oude landbouw-, veeteelt- en keukengereedschappen was zeker ook een bezoekje waard. De huifkar van Bouwlust bracht de bezoekers heen en terug vanaf de parkeerplaats langs de Woudweg.


Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve - 12 oktober 2019

1 oktober 2019. Zaterdagmiddag 12 oktober is het Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam). Met dit jaar als thema ‘Midden-Delfland inspireert tot lekker eten’. De organisatie is in vertrouwde handen bij Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Midden-Delfland Vereniging en Stichting Schaapskudde Vockestaert M-D.

Inspiratie kunt u opdoen tijdens een rondgang over de markt met streekproducten. Van jams, honing en sauzen tot druiven, ijs en bonbons: alles uit (de omgeving van) Midden-Delfland. En neemt u vooral dat lekkers mee voor thuis!

Op het terras kunt u luisteren naar de sfeervolle muziek van Brother Flower of meedoen aan een sessie djembé van Bambata. Onze herders verzorgen demonstraties schapendrijven met hun honden.

Verder is het museum open, bekijk oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Er valt van alles te leren over oude ambachten en wol. Spinners, breiers en vilters zullen hun kunsten tonen.

Kinderactiviteiten

Naast al deze activiteiten kunnen kinderen ook nog marshmallows roosteren boven een vuurtje of zelf aan de slag met wol. Ook is er een spannend kabouterpad om te lopen, met heuse kabouter opdrachtjes!

Bij de informatiekramen liggen handige (gratis) fiets- en wandelkaarten en meer klaar. Iedereen is van harte welkom op de Adrianushoeve, vanaf 12.00 tot 16.30 uur. Tip: kom zoveel mogelijk op de fiets, de toegang is gratis!

Op de websites en facebookpagina’s van de drie organisaties kunt u terecht voor alle informatie. Deze dag is mede mogelijk gemaakt door gemeente Midden-Delfland, St. Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., St. Loswal “De Bonnen” en Fonds 1818.

Bron: Persbericht ANV Vockestaert 1 oktober 2019.

13 oktober 2019

Midden-Delfland Nieuws
13 november: Grutto’s terug in het Kraaiennest
4 november: Interessante video: Cittaslow General Assembly 2019 - Orvieto
2 november: Caecilia's Fright Night: het muzikale griezelverhaal van Cornelis van Dijck
2 november: Natuurwerkdag 2019 zeer geslaagd, in weer en wind, regen en zonneschijn
28 oktober: Caecilia's Fright Night, 2 november, Dorpshoeve Schipluiden
26 oktober: Trekvaart informatiezuilen en test van het nieuwe trekvaartarrangement
18 oktober: Dorpsfilm Den Hoorn (ZH) 1959 nogmaals in bibliotheek op 13 november 2019
12 oktober: Nat en gezellig Boerenoogstfeest bij de Adrianushoeve

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina