Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Super musical: Sores in de Super - een AH erlebnis - 11 & 12 november 2017
=> Originele pagina.

Super musical: Sores in de Super - een AH erlebnis

11 november 2017. De vorige eigenaar van de Albert Heijn winkel in Schipluiden, de familie Henk Haring, leek het een prachtig idee: een musical over de supermarkt, met huidige en vroegere AH-medewerkers. Zijn opvolger René Buckers pakte deze 'erfenis' op. De creatievelingen van Stichting Musical Schipluiden gingen aan de slag en maakten liedjes, sketches en decors. Anderhalf jaar later kon iedereen het resultaat meebeleven in de Dorpshoeve tijdens vier uitverkochte voorstellingen.


De Allerhandes.


De Als Je In De Bonus Band.

Het verhaal gaat vooral over de dagelijkse zaken die in een supermarkt plaatsvinden, de klanten, de kassamedewerkers, de vakkenvullers en een ontluikende liefde. Speciale aandacht met een lied was er voor de groep ambtenaren van het gemeentehuis die steevast tijdens de lunch de winkel bezoeken. Baas René Buckers zelf spreekt vanuit zijn kantoor, van boven de winkel, regelmatig zijn werknemers toe en geeft hen de instructies voor de dag. Een van de zorgen van de baas is een winkeldief die blijkbaar heel veel van spinazie houdt. Verder komen ook de diverse winkelacties voorbij, zoals het 'hamsteren', stressballen, de Freek Vonk plaatjes en de moestuintjes. Bij de laatste twee staat er steevast een stellage voor de winkel met kinderen die hun verzameling compleet willen maken.


Werkbespreking.


Al een maand Medewerkerster van de dag.


Heeft u nog plaatjes, of moestuintjes?


Henk Haring als slager met heerlijke worsten.

Henk Haring, met golfuitrusting, herinnert het publiek tijdens een lied aan het in 2001 door hem uitgegeven Schipluidens Receptenboek, met ingezonden recepten van Schipluidenaren. Tijdens de musical wordt ook een nieuw winkelconcept voorgesteld: de Keenenburgweg als pick-up-lane; al rijdend vanaf de valbrug langs Farm-I-See, Hippe Engel, bakker Holtkamp en de AH worden vanzelf al je boodschappen ingeladen. Henk Haring verzekert het publiek dat dit pure fantasie was, en dat dit plan niet doorgaat.


Vol verwachting...


De kassamedewerksters.


Gevallen voor het Diepvriesmeisje.


De vermeende dief onderzocht een nieuw winkelconcept: de pick-up-lane.


Henk Haring legt uit dat de pick-up-lane van de baan is.

Sores in de Super is hiermee een leuke, amusante en herkenbare voorstelling geworden. Het publiek was lovend en praatte tijdens een drankje nog even na bij de bar. En de winkeldief? Die loopt waarschijnlijk nog steeds rond in de winkel.


Proletarisch winkelen.


De nieuwe Medewerkerster van de dag.

Het ensemble De Allerhandes en solisten werden begeleid door de gelegenheidsformatie 'Als Je In De Bonus Band'. Lex Rutgers componeerde de muziek. Lex en Marian Hoogendijk schreven liedteksten. José van Winden maakte het script. Ruud Kersbergen zorgde voor het decor en Simone Grooters had de regie. De productie was in handen van Marian Hoogendijk.


Dankbaar applaus en bloemen.


Technische staf achter de schermen.

Eerdere projecten van het creatieve team waren 'Gerommel in het rusthuis' in 2016, 'Gedoe aan de Gaag' in 2013 en 'Rosemary The Musical - 30 jaar Rozemarijn' in 2010.

13 november 2017

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina