Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Kunstwerk Human Memory van Kouji Ohno voltooid - 10 september 2017
=> Originele pagina.

Kunstwerk Human Memory van Kouji Ohno voltooid

10 september 2017. Tijdens de Midden-Delfland Dagen, eerder dit jaar, werd de eerste deel van het duo-kunstwerk Human Memory van de Japanse kunstenaar Kouji Ohno officieel onthuld in recreatiegebied het Kraaiennest. Dit werk stelt een vijf meter hoog menspersoon voor vervaardigd uit oude fietsonderdelen. Het tweede deel, de omhullende van dit menspersoon in een rechthoekige structuur, werd op 10 september onthuld bij Landart Delft aan de Rotterdamseweg. English translation.


Jacob Fokkema van Land Art Delft introduceerde de Human Memory en kunstenaar Kouji Ohno.

De onthulling van Human Memory was onderdeel van het 'Art Event in de polder', georganiseerd door World Art Delft en Land Art Delft, twee organisaties die hun thuis hebben aan de Rotterdamseweg 205. Vanwege de slechte weersverwachting werden alle activiteiten binnen gehouden en werd Human Memory voor het talrijke publiek ge├»ntroduceerd met een filmpje. De symbolische onthulling werd gedaan door de dochter van de kunstenaar, samen met Akiko Oshima, cultureel attach├ę van de ambassade van Japan in Nederland en wethouder Govert van Oord van de gemeente Midden-Delfland.


Symbolische onthulling van de Human Memory.

Human Memory - Kouji Ohno

Het vandaag onthulde kunstwerk Human Memory is een silhouet van een mensfiguur in de mist, als de helft van een duo-kunstwerk waarvan de feitelijke mensfiguur in Midden-Delfland, in het Kraaiennest, staat. Deze twee kunstwerken symboliseren de verbinding tussen stad en platteland. De kunstenaar heeft beide sculpturen gemaakt van 500 oude fietsen als verwijzing naar de fiets als typisch Hollands vervoermiddel.

Het project Land Art Midden-Delfland beoogt met de Human Memory meer kunst in de polder te doen verrijzen en om aandacht te vragen voor de kwaliteit van het landschap.


Het kunstwerk de Human Memory staat vooraan op het terrein van Land Art Delft en is zichtbaar vanaf de Rotterdamseweg.

Meer World Art en Land Art

Tijdens het 'Art Event in de polder' werd ook de nieuwe tentoonstelling 'Mijn Vlakke Land' geopend. Gastcurator Jan Radersma had een aantal beeldend kunstenaars gevraagd zich te laten inspireren door het chanson van Jacques Brel 'Mijn Vlakke Land'. De tentoonstelling bevat werken van kunstenaars: Ageeth Boermans, Marije Bouma, Willemijn van Dorp, Jan van den Dungen, Frank Eerhart, Liesbeth van Ginneken, Janneke Hillenaar, Paula Kouwenhoven, Imke Plattel, Jan Radersma, Leo van Turnhout.

Jacob Fokkema, voorzitter van Land Art Delft, gaf na de onthulling van de Human Memory het startschot voor de Stad-Land-Fietsroute Land Art Midden-Delfland. Het informatieboekje van deze 34 kilometer lange fietsroute langs een groot aantal landart objecten in Midden-Delfland is nu beschikbaar.


Jacob Fokkema stuurde de fietsers op pad naar land art in Midden-Delfland.

Tot slot was er buiten, het weer bleek verrassend goed deze dag, het optreden van de Japanse kunstenaar Shotaro Yoshino met 'Draw the memories of the ground'. De bedoeling was een stukje poldergrond omhoog te trekken. Vol spanning wachtte het publiek op wat ging gebeuren. De spierkracht van Shotaro bleek toch onvoldoende en ook de kraan was niet in staat een groot luik in de aarde op te tillen, behalve dan een klein stukje.

13 september 2017

Midden-Delfland Nieuws
17 juni: Muziek voerde de boventoon tijdens de Midden-Delfland Dagen 2018
15 juni: Cittaslow jubileum met trekvaart, slowfoodmarkt en Molenconcert:
12 juni: Muziek in de moestuin - 'Leven op de Boerderij' - 16 juni 2018
8 juni: Beleef de Slag bij Vlaardigen 1018 op 9 & 10 juni 2018
6 juni: Tien jaar Cittaslow - Hart voor Midden-Delfland, 9-17 juni 2018
5 juni: Midden-Delfland(dagen) - daar zit muziek in - 16 & 17 juni 2018
31 mei: Feestelijk afsluiting van de avondvierdaagse in Schipluiden
27 mei: Nivon natuurkampeerterrein De Grutto - 50 jaar
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina