Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Look West beweegt! - een sportieve braderie in Den Hoorn - 26 augustus 2017
=> Originele pagina.

Look West beweegt! - een sportieve braderie in Den Hoorn

26 augustus 2017. Mensen van alle leeftijden en met verschillende culturele achtergronden vonden elkaar bij dit, vooral sportief, evenement in de wijk Look West. Veel verenigingen presenteerden zich en hielden demonstraties en clinics, waaraan iedereen mee kon doen. De historie van de wijk, een vroeger tuinbouwgebied, was in beeld gebracht op twee banners. Een Syrische familie presenteerde enkele van hun gerechten; iedereen mocht proeven. Wethouder Annemiek de Goede opende deze mooie middag, georganiseerd door Cultuurstek Den Hoorn. De foto's vertellen het verhaal.


Look West beweegt! - zaterdag 26 augustus 2017

14 augustus 2017. Op zaterdag 26 augustus (12:00 – 17:00 uur) organiseert Cultuurstek Den Hoorn een gezellige middag vol sport, spel, geschiedenis van de wijk Look-west, in en rond de voetbalkooi aan de Victoria met muziek, hapjes en drankjes. Voor jong en oud, over oud en nieuw!

In deze nieuwbouwwijk zijn veel mensen komen wonen uit het dorp Den Hoorn en mensen van buiten het dorp. Onlangs zijn er ook statushouders ondergebracht. Om deze diverse bewoners met elkaar in aanraking te brengen en te verbinden, heeft de werkgroep deze actieve middag georganiseerd. Veel activiteiten zijn op kinderen gericht.

De deelnemende sportclubs en verenigingen uit de omgeving geven clinics, demonstraties en informatie. Het diverse aanbod biedt voor elk wat wils.

Muziek, internationale lekkernijen vullen het geheel aan. De middag wordt door onze bekende spreekstalmeester Peet Vermeulen opgeluisterd.

Bron: Persbericht Cultuurstek Werkgroep “Look-west beweegt!” 14 augustus 2017.


De wervende uitnodiging tot kopen van een nieuwe woning.


De straat Victoria in Look-west in 2017.

Van tuinbouw naar woningbouw

Na jaren van voorbereiding startte in 2002 de verkoop van de eerste fase van Look-West, een compleet nieuwe woonwijk van Den Hoorn. Uiteindelijk zouden er ca. 650 woningen worden gebouwd. Het voormalig tuinbouwgebied in de Harnaschpolder werd zo geleidelijk aan voor een groot deel volgebouwd met woningen en bedrijven. Een deel van de Harnaschpolder werd bovendien op 1 januari 2014 bij een 'grondruil' aan Delft toebedeeld; ook hier staat nu een groot aantal woningen.


Harnaschpolder kort vóór de grote verandering ca. 2000, fotograaf onbekend.

26 augustus 2017

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina