Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Sfeervol poëziefestival: Dichter bij de boerderij - 19 september 2015
=> Originele pagina.

Sfeervol poëziefestival: Dichter bij de boerderij

19 september 2015. Het Christelijk Lyceum Delft (CLD) en de Agrarische Natuur Vereniging (ANV) Vockestaert organiseerden op deze aardige herfstdag voor de eerste keer dit poëziefestival. Vier landelijk bekende dichters lazen voor uit eigen werk op drie boerderijen in Midden-Delfland. De afstand tussen de boerderijen werd per fiets overbrugd. Ook vier leerlingen van het CLD lazen enkele gedichten die zij maakten tijdens een les op school van dichter Maarten van der Graaff.

Vanaf de carpoolplaats aan de Klaas Engelbrechtsweg werd de aanwezigen in twee groepen gesplitst. Eén groep vertrok naar de boerderij van Kees van 't Hoog in de Klaas Engelbrechtspolder. In de tot ontvangstruimte verbouwde hooiberg luisterden de aanwezigen aandachtig naar de mooie gedichten van Tjitske Jansen en Lieke Marsman.

De tweede groep fietste naar de Glazen Woning van Jan Kleyweg, pal naast de snelweg A4. Na een drankje begon Maarten van der Graaff met een aantal eigen gedichten, die hij noemde 'geklokte gedichten', waarin hij tussen de regels steeds een tijd noemde. Daarna kregen vier leerlingen van het CLD de gelegenheid hun gedichten voor te dragen. De sessie werd besloten met de bekendmaking van de prijswinnaar van deze competitie (de prijs was al eerder uitgereikt dus keek het publiek even naar een toneelstukje).

Na het wisselen van locatie werd gezamenlijk de fietstocht naar 't Woudt ondernomen, het kleinste dorpje van Nederland. Hier was de derde locatie in de nieuwe 'hooiberg' van de Hofwoning. Hans Tentije las gedichten voor uit een aantal van zijn bundels. Ook hij boeide een aandachtig publiek. Tot slot lazen ook Tjitske en Lieke elk een gedicht, waarmee deze heel aardige en interessante poëziemiddag werd besloten.

De publieke belangstelling voor dit poëziefestival was misschien minder dan wellicht was gewenst, maar verdient zeker een herhaling.


Poëziefestival in Midden-Delfland: Dichter bij de boerderij - 19 september 2015

25 augustus 2015. Op een viertal karakteristieke boerderijen in de Klaas Engelbrechtspolder (de polder tussen Schipluiden, Den Hoorn en 't Woudt) wordt op 19 september a.s. het poëziefestival “Dichter bij de boerderij” gehouden. Vier bekende Nederlandse dichters: Maarten van der Graaff, Lieke Marsman, Tjitske Jansen en Hans Tentije gaan voorlezen uit eigen werk. Instructies voor aanmelden zie onderaan deze pagina!

Het eerste optreden vindt plaats om 13:00 uur en het laatste om 16:00 uur. Na elk optreden is er tijd om te verplaatsen naar de volgende locatie en de volgende dichter. Dat kan lopend, per fiets of in sommige gevallen per huifkar. Deelname kost € 5,00.

Leerlingen van het CLD (Christelijk Lyceum Delft) hebben onder leiding van de dichter Maarten van der Graaff (winnaar van de C.Buddingh’ prijs voor het beste debuut in 2014) gedichten gemaakt. Enkele leerlingen zullen op de locatie waar Maarten de Graaf zelf ook voorleest, hun gedichten voorlezen. Daarnaast zal er op deze locatie beeldend werk te zien zijn van Elisabeth Hangoor, werkzaam op het CLD.


Maarten van der Graaff


Lieke Marsman


Tjitske Jansen


Hans Tentije

Het poëziefestival wordt georganiseerd door de vestiging havo/vwo van het CLD in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.

Aanmelden

Om deel te nemen aan het poëziefestival "Dichter bij de boerderij" dient u twee acties uit te voeren:

  1. Maak € 5,-- (of een groter bedrag) over op bankrekening NL97RABO0146890841 ten name van ANV Vockestaert onder vermelding van “Dichter bij de Boerderij”;
  2. Stuur een e-mail met uw naam en adres naar n.praagman@tiscali.nl.

Zodra het bedrag ontvangen is, wordt u verdere informatie per e-mail toegezonden. U ontvangt een toegangskaart met een plattegrond van de locaties, een tijdschema van het optreden van de dichters en ook op welke locatie u om 13:00 start.

Bron: Persbericht Vockestaert 14 augustus 2015 en Wikipedia.

07 juni 2020

Midden-Delfland Nieuws
20 november: Sinterklaas is nu ook aangekomen in Schipluiden, niet met de boot maar met De Mus
20 november: Jubileumconcert 100 jaar Caecilia Schipluiden, begin van een bijzonder jaar
15 november: Jubileumconcert Caecilia Schipluiden in Theater De Veste Delft gaat door!
14 november: Pop-Up Uitstalling, keramiek in de stal bij Tineke van Gils en Wim van Vliet
8 november: UITGESTELD: Boerderijenkenner Frits van Ooststroom al 20 jaar actief en lezing boerderijonderzoek
6 november: Knotgroep Midden-Delfland eindelijk weer aan het werk op de Landelijke Natuurwerkdag
5 november: Lezing in het Westlands Museum over kunstenaar Vilmos Huszár
22 oktober: Muziekvereniging Caecilia Schipluiden viert 100-jarig bestaan

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina