Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Klanken opera Halka in de hal van Prominent en Redstar - 28 november 2014
=> Originele pagina.

Klanken opera Halka in de hal van Prominent en Redstar

28 november 2014. Afgelopen vrijdag is het koor van de opera Halka op 'bustoer' gegaan door Westland. Tijdens de lunchpauze gaven het koor en de solisten een indrukwekkend optreden in de verpakkingshallen van Prominent en Redstar in De Lier. Het klonk boven verwachting! De werknemers, waaronder het merendeel Polen, waren zeer verrast.

Na enige aarzeling werd er aandachtig geluisterd naar de liederen uit de bekende Poolse opera Halka. Vooral het afsluitende stuk 'Boze Mocny', een dramatische aria van Halka, welke overgaat in de prachtige compositie van het 'Onze Vader', maakte veel indruk. Het koor van de opera Halka, met zowel Poolse als Nederlandse zangers, heeft veel optredens in Westland, Den Haag en in het land. Binnenkort is een speciaal optreden op de Poolse ambassade. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een opera tijdens het werk, kunnen contact opnemen met Rick Schoonbeek 0174-244455.

De opera Halka is een onderdeel van een groot project waarmee een positieve impuls wordt gegeven aan de samenwerking en het samenleven met onze Poolse medeburgers. Door allerlei activiteiten wordt de betrokkenheid, samenwerking en integratie vergroot.

Op zondag 14 december is er een koffieconcert rondom de bekende Poolse componist Chopin. Meer informatie vindt u op www.poolseoperahalka.nl Het project wordt gerealiseerd door Dario Fo, ondernemers in de kunst en wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Westland, Prins Bernard Cultuurfonds en Loswal 'De Bonnen'.

Bron: Persbericht en foto Dario Fo, 2 december 2014.


Repetities Poolse opera Halka starten op maandag 12 mei a.s.

8 mei 2013. De populairste Poolse opera Halka, die elke Pool kent, wordt uitgevoerd in het Pools door Polen en Nederlanders. De koorrepetities zijn vanaf 12 mei elke maandagavond van 19.30 – 21.30 uur bij Dario Fo, ondernemers in de kunst Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk.

Repetities in ontspannen sfeer

De repetities vinden in ontspannen sfeer plaats onder begeleiding van een professioneel team. Lekker zingen uit volle borst. Je zult zien dat je er energie van krijgt. We zingen in het Pools. Voor Polen lekker makkelijk, voor anderen een hele klus. Maar samen moet het lukken.

Pools of niet, iedereen kan mee doen

Iedereen kan mee doen in het koor. Pools of niet, mensen die nooit zingen en ervaren zangers, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, mensen uit de regio dus ook vanuit Midden-Delfland en Haaglanden. Voor de echte zangtalenten zijn er grotere rollen en kleine ensembles.

Inschrijving en kosten

Stuur even een mailtje naar info@dariofo.nl dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Meer informatie? Bel 0174-244455 of mail naar
info@dariofo.nl.
Kosten voor deelname bedragen € 100,- voor het hele project. Als je een Poolse introducé meeneemt betaal je zelf slechts € 50,- De Poolse introducés kunnen ter kennismaking gratis deelnemen. Je bent van harte welkom. De deur staat voor je open.

Bron: Persbericht Dario Fo 8 mei 2014.


Initiatief voor Poolse opera in Westland enthousiast ontvangen

Op Paaszaterdag is het nieuwe Pools operaproject ‘Halka’ gepresenteerd tijdens de traditionele voedselzegening aan het eind van de vastenperiode. Zo’n 500 Poolse inwoners kwamen hiervoor bijeen in de katholieke kerk in Honselersdijk. De Poolse pastoor, de koster en een van de Poolse inwoonsters brachten dit nieuw operaproject voor en met Polen in Westland onder de aandacht. Het initiatief werd zeer enthousiast ontvangen.

Voor dit bijzondere initiatief hebben Jos van der Knaap, voorzitter van LTO Glaskracht Westland en Wilma Sekrève, directeur van Dario Fo, ondernemers in de kunst de handen ineen geslagen. De populairste Poolse opera Halka, die elke Pool kent, wordt uitgevoerd in het Pools door Polen en Nederlanders. Een community-art project met een zelfde impact als eerdere projecten van Dario Fo: de opera’s Cavalleria Rusticana, Carmen en Turandot en de musical Kromme Jongens en Afstallen. Samen zingen, elkaars taal leren en samen kostuums en decors maken schept een band.


Foto: Dario Fo.

Pools of niet, iedereen kan mee doen

Iedereen kan mee doen in het koor. Pools of niet, mensen die nooit zingen en ervaren zangers, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, mensen uit de regio dus ook vanuit Midden-Delfland en Haaglanden. Voor de echte zangtalenten zijn er grotere rollen en kleine ensembles.

Repetities in ontspannen sfeer

De repetities vinden in ontspannen sfeer plaats onder begeleiding van een professioneel team. Lekker zingen uit volle borst. Je zult zien dat je er energie van krijgt. We zingen in het Pools. Voor Polen lekker makkelijk, voor anderen een hele klus. Maar samen moet het lukken. Je bent van harte welkom. De koorrepetities zijn vanaf 12 mei elke maandagavond van 19.30 - 21.30 uur bij Dario Fo, ondernemers in de kunst Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk.

De deur staat voor je open

Je bent vanaf 12 mei van harte welkom bij de repetities op maandagavond van 19.30 - 21.30 uur. Stuur even een mailtje naar info@dariofo.nl dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Meer informatie? Bel 0174-244455 of mail naar info@dariofo.nl Je kan ook gewoon langskomen op de maandagvonden vanaf 12 mei. De deur staat voor je open!

Bron: Persbericht Dario Fo 23 april 2014.

02 december 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina