Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Varend Corso 2014
=> Originele pagina.

Varend Corso Delflanddag met een feestje in Den Hoorn

3 augustus 2014. Ook de laatste dag van het drie dagen durend Varend Corso Westland was weer een feest toen de boten door de Noordhoornsewatering en Kerstanjewatering gleden. Het publiek zat en stond ook hier rijendik langs de waterkant. De prijswinnaars hadden nu ook hun prijsbordje op de boot bevestigd en waren dus goed herkenbaar. De jeugd uit Heenweg behaalde de eerste prijs van het Kindercorso met hun Coole Kikkers boot. De beker werd met enige trots getoond. Nadat het centrum van Delft was bezocht kwam de hele stoet weer door Den Hoorn. Dit was voor velen een goede reden om op het ingerichte feestterrein een drankje en hapje te nemen. Alle prijzen zijn bekend! Veel foto's zijn te zien op www.varendcorso.nl en de Facebookpagina. De WOS maakte een mooie special van de Westlanddag.


De coole kikker, de Heenwegse Coole Kikkers, boot 5b, arr. Kinderen Fun & Fit Heenweg: eerste prijs kindercorso.

Inmiddels is ook bekend dat de figurantenprijs ging naar de de boot met het draaiorgel: Draaien op Volle Toeren van Dorpskern Watering. Drie dagen lang een prachtige draaiorgelpop spelen is een geen sinecure. Af en toe mocht er op de bel geslagen worden. De Kas Energie publieksprijs werd gewonnen door Dorpskern Poeldijk met de Party Vessel en de show van de Gebr. Ko.

Volgens de organisatie van het Varend Corso hebben 500.000 bezoekers het spektakel bezocht; weer een record!


Party Vessel, dorpskern Poeldijk, boot 18, arr. Alice van Zeijl, Flowerworkshop 't Keitje & Jeffrey Schulte, Growing Art: Publieksprijs.


Draaien op volle toeren, dorpskern Wateringen, boot 43, arr. Heleen Valstar B.V.: Figurantenprijs.


Kas Energie, boot 24, arr. Groenrijk De Carlton: eerste prijs zeilende Westlander.

Alle prijzen op een rij

Muziekboten: 1e prijs nr 39 Westlands Mannenkoor; 2e prijs nr 19 Phoenix Percussie.

Niet-Commerciële Vaartuigen: 1e prijs nr 26 Dorpskern Kwintsheul; 2e prijs nr 43 Dorpskern Wateringen; 3e prijs nr 20 Dorpskern De Lier.

Commerciële Vaartuigen: 1e prijs nr 40 Podium; 2e prijs nr 8 Demokwekerij; 3e prijs nr 11 Flora Holland.

Zeilende Westlanders: 1e prijs boot nr 24 Kasenergie; 2e prijs boot nr 37 Koppert Bio Systems.

Kleine Vaartuigen: 1e prijs boot nr 21 Kasenergie; 2e prijs boot nr 32 Careyn.

Figurantenprijs: nr 43 Dorpskern Wateringen.

Publieksprijs: nr 18 Dorpskern Poeldijk.

Kindercorsoprijs: nr. 5b Kinderen Fun & Fit Heenweg.


Feest aan de Noordhoorn in afwachting van de terugkomst van het Varend Corso.


Maximaal van Kwintsheul wint eerste prijs niet-commerciële boten

2 augustus 2014. Op de eerste dag van het Varend Corso, Rijnmondmonddag, maakte de jury (bijna) alle prijzen bekend. De Kas Energie Publieksprijs komt later als iedereen via Facebook de kans heeft gekregen te stemmen. De eerste prijs in de categorie niet-commerciële boten gaat naar dorpskern Kwintsheul met 'Maximaal'. De eerste prijs voor commerciële boten gaat naar Podium met de toiletdames. De openingsboot, de stoomboot, kreeg de originaliteitprijs. De routes staan onderaan deze pagina. Meer op www.varendcorso.nl.


Dorpskern Kwintsheul met 'Maximaal', boot 26, arr. Werkgroep 'De Heul' o,l,v, Irma Smits: eerste prijs niet-commercieel.


Podium met 'Toiletdames op Volle toeren', boot 40, arr. Heleen Valstar B.V.: eerste prijs commercieel.


Het Westlands mannenkoor, boot 39, arr. Jolanda de Goede: eerste prijs muziekboten.


Op Volle toeren, Openingsboot, arr. Varend Corso Westland: originaliteitprijs.

Corsoboten dorpskernen Midden-Delfland

Dit jaar waren alle drie de dorpskernen van Midden-Delfland weer vertegenwoordigd met een fraai versierde boot. Den Hoorn, vorig jaar nog winnaar, koos het thema André Hazes. Op grote afstand was de boot al te herkennen aan zijn vlieger. Schipluiden had een compleet podium gebouwd waarop Ramses Shaffy en Liesbeth List een concert gaven. Maasland had een kleine zeilende Westlander fraai gedecoreerd in de kleuren groen, rood en roze.


Dorpskern Den Hoorn, Helemaal Hazes, boot 38, arr. Team Den Hoorn met Anneke van den Ende.


Dorpskern Schipluiden, Ramses, boot 33, arr. Laura Groen.


Dorpskern Maasland, Zeilende Westlander 'Tweevoud', boot 44, arr. Jolanda Ammerlaan, Yvonne Olsthoorn Bloemart, Bas Moerman.

Opvallende creaties

Buurstad Delft zou deze keer weer aanwezig zijn met een boot. Het werd een sloep (met toestemming buiten het thema), die mooi is opgemaakt met Delfts blauw en bloemen in dezelfde tinten. Opvallend klein is deze boot wel, bijvoorbeeld vergelijkend met de boot van gemeente Westland. Hier is gekozen voor een eenvoudig ontwerp in de kleuren van de vlag van Westland. De dorpskernen missen moeten hier de show stelen. Het kleine vaartuig met de titel Drie is opvallend opgemaakt met diverse tomatensoorten en bloemen met dezelfde tinten. De boot 'Healthy Valley' is opvallend door zijn verzadigde kleuren van de diverse groenten en de in een pasteltint geklede dames.


Delft, boot 27, arr. Pauline Brouwer.


Doe maar Westland, boot 29, arr. Ruud Hazelaar.


Drie, boot 23, arr. Groenrijk De Carlton.


Healthy Valley, boot 35, arr. Ruud Hazelaar.

In Schipluiden was er een rustpauze waar het publiek de boten en artistieke creaties van dichtbij kon bekijken. Toen de laatste boot onder de Korpershoeksebrug door kwam kreeg de eerste boot het teken weer te kunnen vertrekken naar Vlaardingen met als eindpunt Maasland/Maassluis. Daar werd de eerste corsodag afgesloten met het Maassluis Vol-Koren festival.


Sfeelvol beeld tijdens de rustpauze en vlootschouw.


De act werd op verzoek ook tijdens de rustpauze vertoond.


De bewoners van Akkerleven genoten zichtbaar.


Varend Corso 2014 - Op Volle Toeren

31 juli 2014. Morgen gaat het Varend Corso Westland weer van start, de zeventiende keer, met de Rijnmonddag en het thema: Op Volle Toeren, naar het legendarische muziekprogramma op televisie. Drie dagen lang varen de platbodems, Westlanders (al dan niet met zeil), tuindersschuiten en jachten, over de boezemwateren van Delfland. Met jaarlijks tussen de 300.000 en 450.000 bezoekers langs de kant mag dit een groot regionaal spektakel worden genoemd.

Thema 2014: Op Volle Toeren

"Een corso onder dit thema staat garant voor een originele en muzikale uitwerking, waarbij de uitvoerende arrangeurs de vrijheid hebben om de gekozen titel naar eigen inzicht uit te werken. Zij kunnen op eigen wijze een invulling geven aan zowel de totale vormgeving als het verwerken van groenten en fruit, planten en bloemen. Wij gaan ervan uit dat het corso van 2014 opvallend, vernieuwend en verrassend wordt, maar ook dat het van hoogstaande kwaliteit zal zijn, waarbij de productverwerking centraal staat". Deze tekst staat te lezen in de informatiemap voor de deelnemers.

De routes

Al jaren hebben de drie dagen een eigen naam, verwijzend naar de te bezoeken dorpen en regio's. Vrijdag is de Rijnmonddag: weliswaar gaat deze door Schipluiden maar doet de steden Vlaardingen en Maasland/Maassluis aan. Zaterdag vaart de stoet op de Westlanddag door de Westlands dorpskernen en zondag, de Delflanddag, is Delft het keerpunt; In Den Hoorn (langs de Noordhoornseweg, komt de stoet zelfs tweemaal voorbij. Elke dag vertrekken de boten van het Trade Parc Westland in Honselersdijk. Op de kaartjes (hieronder) worden de routes duidelijk aangegeven met een aantal speakerlocaties, waar uitleg gegeven wordt over de boten.

04 augustus 2014

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina