Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Sinterklaas ook in de dorpen van Midden-Delfland - 22 november 2014
=> Originele pagina.

Sinterklaas ook in de dorpen van Midden-Delfland

22 november 2014. Het was een groot contrast met de landelijke en natte aankomst van Sinterklaas in Gouda op 15 november. Veel kinderen volgden toen de uitzending op de televisie. Vandaag konden ze naar buiten om daar in de zonovergoten dorpen van Nederland Sinterklaas zelf te ontmoeten, zoals in Schipluiden. Hier kwam hij aan met de mini-stoomboot en werd aan de kade van de Gaag verwelkomd door burgervader Arnoud Rodenburg. Sinterklaas en zijn Pieten verblijven in het Sinterklaashuis in Maasland.

Tijdens de korte wandeltocht van de Singel naar het Oude Gemeentehuis begroette Sinterklaas heel veel kinderen met een handdruk, een aai over de bol of een joviaal gebaar zoals op de foto.

Een klein smetje op de aantocht was dat één van de Pieten een aantal schoenen van zijn medepieten had geleend om deze bij de schoorsteen te plaatsen en zo meer cadeautjes te krijgen. Hierdoor liepen er enkele Pieten met maar één schoen in de optocht. Aangekomen bij het Oude Gemeentehuis werd duidelijk waar die schoenen gebleven waren: op rand het balkon.

De wat hebberige Piet had al lang spijt van zijn actie en van Sinterklaas mochten alle kinderen hun schoen zetten, één schoen dus.

's Ochtends kwam de Sint al in Den Hoorn en later in de middag bezocht Sinterklaas ook Maasland, de derde dorpskern van Midden-Delfland.

21 november 2015

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina