Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Spektakel in de polder bij Trekkertrek Schipluiden - 6 & 7 september 2014
=> Originele pagina.

Spektakel in de polder bij Trekkertrek Schipluiden

6-7 september 2014. Onder het genot van een drankje, soms met je vingers in je oren en de rondspetterende aarde trotserend was Trekkertrek Schipluiden in de Klaas Engelbrechtspolder een populaire plek om te zijn. Na het pechjaar 2013 waren de condities nu uitstekend. Om toch een beetje Cittaslow te worden was er nu een elektrische klasse, maar die moet duidelijk nog wat groeien. Het blijft spectaculair te zien hoe de tractoren betrekkelijk langzaam de 100 meter proberen te halen, terwijl de hobbyauto's (carpulling) juist met een explosieve sprintsnelheid (en bijbehorend geluidsniveau) deze finish proberen te halen. Heel slim is om de potentiële jonge tractorchauffeurs gratis toegang te verlenen.

Om concurrentie te lijf te gaan moet de agrarische sector bij de bedrijfsvoering gebruik maken van de modernste technieken. Tractors zijn hierbij een belangrijke gereedschap. De discussie of de Trekkertrek wel Cittaslow zou zijn komt af en toe wel op; in het algemeen vindt men dat zo'n trekkersfeestje er gewoon bij hoort. De 'baas van Cittaslow Nederland', Arnoud Rodenburg, was er op zaterdag bij om wellicht zijn mening over het festival bij te stellen.


Hier gaat het om: een FP (Full Pull).

De serieuze deelnemers kwamen uit heel Zuid-Holland naar dit evenement. De startlijst noteert plaatsen als Wassenaar, Aarlanderveen, Hazerswoude en -Dorp, Nieuwkoop, Woubrugge, Montfort, Koudekerk a/d Rijn, Zwartewaal, Melissant, Tinte, Brielle, Stellendam. De meeste combinaties kwamen uiteraard uit Midden-Delfland en omgeving. Op twee banen werd in verschillende klassen doorlopend gestreden. De Dubbel Spul klasse (met zijn tweeën tegen de sleepwagen) was wel een bijzondere attractie. Spektakel kwam ook van DCPO Carpulling klasse met zijn verrassende voertuigen en bijzondere aandrijving. In de eerste manche reden deze voertuigen met overtuiging vaak een Full Pull. De tweede manche met zwaarder afgestelde sleepwagen maakte duidelijk het verschil!


Carpulling gaat met heel veel kracht en herrie.


Aan steigerende voertuigen geen gebrek.


De volgende...


Hoe gaat ie weer terug?


Nog maar weinig deelnemers in de elektrische klasse.


Vroeg beginnen is het motto.


Full Pull bij een Dubbel Spul.

Kinderen hebben de toekomst

Kinderen tot en met 12 jaar hadden gratis toegang (weliswaar onder begeleiding van een oudere). Zij hadden hun eigen traptrekker race. Op een apart deel van het terrein konden kinderen genieten van allerlei leuke attracties, zoals springkussens, zandberg, een clown en meer... terwijl vader en/of moeder elders van het spektakel geno(o)t(en). Enkele gelukkigen mochten een echte graafmachine bedienen. Een clownsduo met ganzen verraste het publiek.


Een traptrekker race.


Welke knul wil dit ook niet eens proberen?


Onverwachte muzikale attractie.


En het bleef nog lang gezellig...

08 september 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina