Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Open dag Notenschip
=> Originele pagina.

Veel belangstelling voor Open Huis Notenschip Schipluiden

23 & 24 mei 2014. Twee dagen lang was het een grote drukte in het vernieuwde Notenschip aan het Schoolplein in Schipluiden. Na een verbouwing van enkele maanden door de firma Van Vliet-Temmink kon het gebouw weer in gebruik worden genomen. Aan de buitenkant is er weinig veranderd, behalve dan enkele extra ramen in het dakvlak. Binnen is het gebouw, de voormalige gymzaal, toneel en zolder, onherkenbaar veranderd en gemoderniseerd. De kale zolder werd omgebouwd tot een lichte en functionele ruimte. De gymzaal en toneel zijn aangepast voor multifunctioneel gebruik. Een nieuwe banner aan de buitenkant werd feestelijk onthuld.

Vier organisaties zullen hier wekelijks hun activiteiten organiseren: muziekvereniging Sint Caecilia, de EHBO vereniging, toneelvereniging VAT'75 en de naastliggende Jozefschool; zij presenteerden zich deze twee dagen aan het publiek met als hoofddoel geld in te zamelen voor de aankleding van de nog wat kale ruimten. Het gaat hierbij o.a. om meubilair en stoffering. Vrijdagmiddag verkochten de kinderen van de Jozefschool hun kunst en in de vooravond hield het jeugdorkest van Sint Caecilia een open repetitie. Zaterdagmiddag presenteerden VAT '75 en de EHBO zich met sketches en demonstraties en 's avonds was er een veiling o.l.v. veilingmeester Jan Holtkamp en notaris Tim Dröge met o.a. schatten van Caecilia, waaronder niet meer nodige muziekinstrumenten. Met de prachtige opbrengst kan de nieuwe beheersstichting aan het werk! Het Notenschip wordt hét cultureel centrum van Schipluiden!

Het gebouw het Notenschip is eigendom van de gemeente Midden-Delfland en werd verbouwd in het kader van het programma Vitale Dorpen van de gemeente. Doelstelling hierbij was dat de toneelvereniging VAT'75 en de EHBO zouden verhuizen van het Jeugdhuis naar het vernieuwde Notenschip. De gemeente heeft plannen het Jeugdhuis, de vroegere Gereformeerde lagere school aan de Keenenburgweg, af te stoten.

Open dag Notenschip Schipluiden

20 mei 2014. Twee dagen lang een Open Huis met leuke activiteiten in het Notenschip. Op vrijdag presenteert de jeugd zich; op zaterdagmiddag zullen toneelvereniging VAT75 en de EHBO de bezoekers vermaken met leuke sketches en leerzame demonstraties. 's Avonds is er een veiling met maar liefst 66 kavels. Kom bieden op mooie spullen, leuke activiteiten en arrangementen; de opbrengst is voor de aankleding van het nog wat kale Notenschip waar vier organisaties nu een onderkomen vinden. Alles staat te lezen in het Veilingboekje.

25 mei 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina