Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Notenschip vernieuwd
=> Originele pagina.

Oplevering van het Notenschip is een feit

10 april 2014. Het Notenschip in Schipluiden is de afgelopen maanden fors verbouwd. Na deze verbouwing maken naast muziekvereniging St. Caecilia ook EHBO-vereniging Schipluiden, toneelvereniging VAT ’75 en de naastgelegen St. Jozefschool gebruik van het vernieuwde gebouw. Het Notenschip is ook voor andere sociaal-culturele activiteiten beschikbaar. Met zijn brede inzetbaarheid krijgt het Notenschip naast De Dorpshoeve een centrale plaats in het verenigingsleven van Schipluiden.

Samen werken aan de toekomst

Vanuit de toekomstvisie “Vitale Dorpen Midden-Delfland” is de aanpassing van het Notenschip in 2011 als project geagendeerd. Muziekvereniging St. Caecilia, meedenker in het toekomsttraject, wilde graag het Notenschip aanpassen aan de eisen van deze tijd. Tijdens de voorbereidingen en het overleg met de gemeente Midden-Delfland is onderzocht of het gebouw voor meerdere gebruikers geschikt zou zijn. De nieuwe gebruikers zagen in het aangepaste Notenschip een goed nieuw onderkomen voor hun activiteiten. Deze organisaties richtte samen een stichting op die het gebouw beheert en exploiteert. De gemeente Midden-Delfland is eigenaar van het gebouw. De gemeenteraad stelde het benodigde budget beschikbaar waardoor het Notenschip een nieuwe toekomst tegemoet gaat.


Ondertekening van de overeenkomst; foto: Hans de Lijser

Samenspel voor jong en oud

Tijdens de verbouwing heeft de zolder van het Notenschip een nieuwe invulling gekregen. Waar eerder een gammele trap naar een ongebruikte, donkere zolder leidde, is nu een frisse ruimte ontstaan op de bovenverdieping. De nieuwe brede trap nodigt uit om op de zolder verschillende activiteiten te organiseren. Het Notenschip biedt voor jong en oud een afwisselend aanbod van verenigingen en activiteiten. Wethouder Tineke van Nimwegen: “Het Notenschip gaat vernieuwd een volgende fase in als “Huis” van verenigingen. Vele generaties zullen hier leren, musiceren, creëren, ontspannen en genieten. Dit past uitstekend binnen ons gedachtegoed van Cittaslow, waarbij het verbeteren van de kwaliteit van het leven in onze dorpen centraal staat.”


De zolder met behoorlijk veel buitenlicht.

Samen verder

Op donderdag 10 april heeft wethouder Tineke van Nimwegen de sleutel overgedragen aan de nieuwe gebruikers van het Notenschip. Hiervoor werd door de wethouder en Tim Janssen, voorzitter van de beheerstichting, een overdrachtsdocument getekend. Met veel hulp van vrijwilligers krijgt dit verenigingsgebouw de komende tijd een mooie afwerking. Samen maakt men zich ook op voor een openingsmoment in het weekend van 23 mei.


Het toneel kort voor de oplevering.

Bron: Persbericht gemeente Midden-delfland 11 april 2014.

14 april 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina