Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Cult Royale
=> Originele pagina.

Met Cult Royale de winter door

18 januari 2014. Er zullen weinig bezoekers van het Cult Royale festival last hebben gehad van het Blue Monday gevoel, de maandag erna. Met de opgedane energie en inspiratie bij deze negende editie van dit huiskamerfestival in Schipluiden kom je winter wel door. Het bijzonder gevarieerde programma met 47 stuk voor stuk bijzondere acts speelde zich af op 21 locaties, veel kleine en enkele grotere. Vol-is-vol, dus een goede planning was ook nu weer belangrijk.


Evenwichtskunstenaars op het slappe touw

Tijdens de zaterdagavond was een (betaald) armbandje nodig om de acts bij te wonen; wie er een had kon zich gelukkig prijzen. 's Middags was het festival gratis te bezoeken. Kinderen konden genieten van zes speciale activiteiten van de Rabobank Cult Royale kindermiddag. Er was onder andere een poppenkastvoorstelling en een DJ workshop. Bij de circusvoorstelling in de Dorpshoeve konden de kinderen ook zelf meedoen. Circusdirecteur Peet Vermeulen begeleidde de optredens van de kinderen en het Jeugdorkest van Sint Caecilia zorgde voor de muziek, zelfs met ballonnen. Dansen kon je met Linda Groenewegen in het Jeugdhuis. Voor de jeugd die echt uit hun dak wilde gaan was er Rhythm on Trash (slagwerk op afval) waar Johan met de kinderen een slagwerknummer instudeerde. Het ging er luidruchtig aan toe in de stal van Boerderij Moerman. Wat rustiger was het bij de scouting waar je prachtige knikkerbaan kon bouwen. Er was allerlei materiaal (en veel plakband) voor nodig om een bijzondere constructie te bouwen en ook te laten werken.


Muziek maken met ballonnen

Terwijl in de Dorpskerk het Alphens Kozakkenkoor byzantijns-othodoxe muziek en vrolijke liederen liet horen, brachten de Arrogantjes in de (onttakelde) Bakkerij Holtkamp een hilarisch improvisatietheater. Geef deze vijf artiesten een paar steekwoorden en onmiddellijk ontstaat er ter plekke een vermakelijke voorstelling. Na de Prakkie Royale pauze barste het festival om acht uur weer los en spoedde men naar de uitgekozen optredens; voor wie geen genoeg kon krijgen waren er drie locaties tot ná twaalven geopend.


Staat er nog een leuk Whatsapp berichtje?

22 januari 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina