Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
10de Suikerzoet Filmfestival
=> Originele pagina.

Suikerzoet Filmfestival met 100 films op 17 locaties

29 november 2014. Deze week staat het hele centrum van Schiedam in het teken van het Suikerzoet Filmfestival dat dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 november worden minstens 10.000 filmliefhebbers in het historische centrum verwacht. Ook de horeca is er helemaal klaar voor met speciale film-menu’s.  Op de website www.suikerzoetfilmfestival.nl staan alle 100 films en de locaties vermeld.

Edwin Spek, de initiatiefnemer en projectleider van het gratis festival is berentrots op 10 jaar Suikerzoet: “Al een decennium verzorgen we het grootste gratis filmfestival van Nederland. Dankzij al onze geweldige vrijwilligers, steun van tal van fondsen, de gemeente Schiedam, onze adverteerders, musici die met korting de sterren van de hemel komen spelen, bedrijven die ons helpen met uiteenlopende techniek, et cetera. We zijn iedereen oprecht dankbaar.”


Grote Kerk Schiedam

Zilveren traan voor beste korte film

De eerste filmprijs van het festival wordt donderdag uitgereikt tijdens de rode loper avond. De prijs, bestaande uit een kunstwerk en een geldprijs van 500 euro, wordt overhandigt door Burgemeester Lamers. De winnaar van de Gouden Traan wordt door het publiek bepaald.


Chef de film

17 historische panden

Suikerzoet Filmfestival is telkens weer een verlichtend cadeau in de donkere dagen. Niet alleen de vele gratis films zijn een enorme attractie, ook het feit dat ze draaien in al die bijzondere historische Schiedamse panden maakt het een geweldige ervaring. Van de indrukwekkende Grote- of Sint Janskerk tot de romantische Sint Joris Doele, van rijke patriciërswoningen bij Schiedammers thuis, tot het heerlijk geurende Jenevermuseum.
Kijkers kunnen op een kerkbank genieten van een drama-pareltje, liggend film kijken op een yogamatje, de hersenen laten knarsen bij één van de 10 filmquizzen in het Wennekerpand, of wegzwijmelen bij een heerlijk romantisch verhaal.


Magic in the moonlight

Elke avond een thema

Dit jubileumjaar heeft elke dag een bijzonder karakter. Donderdag is RODE LOPER AVOND, waarbij elke rode-loper-gast als echte ster mag komen. De organisatie zorgt voor de rest. De vrijdagavond is de ROZE GAYNIGHT met een scala van romantische films voor homo’s, lesbo’s, travestieten en transgenders. Zaterdagmiddag is KINDERMIDDAG met tal van verrukkelijke kinderfilms. Zaterdagavond wordt er op de DANCENIGHT gedanst met een geweldige DJ in het atrium van de Korenbeurs. Zondag wordt het festival afgesloten met de gekozen publieksfilm.


The fault in our stars

Films, o.a.

Chef (2014), Jon Favreau | Afscheid van de maan (2014), Dick Tuinder | And So It Goes (2014), Rob Reiner | Begin Again (2014), John Carney | Club Sándwich (2014), Fernando Eimbcke | Gemma Bovery (2014), Anne Fontaine | If I Stay (2014), R.J. Cutler | Jimmy’s Hall (2014), Ken Loach | Nena (20140, Saskia Diesing | The Hundred-Foot Journey (2014), Lasse Hallström

Bron: persbericht 3 november 2014.

24 november 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina