Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Sionsfeest
=> Originele pagina.

Sionsfeest verwelkomt nieuwe leden uit Rijswijk Buiten

28 augustus 2014. Het jaarlijkse Sionsfeest, editie 86, werd traditiegetrouw geopend met de versierde optocht. De eerste bewoners van de nieuwe wijk Rijswijk Buiten konden dit feest ook zelf actief meemaken; projectontwikkelaar Dura Vermeer had iedereen voor een jaar lid gemaakt van de Oranjevereniging Voor Koningin en Vaderland, Sion en omstreken. De optocht leidde door een van de nieuwe straten; daarna ging de optocht naar Den Hoorn. Terug in de feesttent opende voorzitter Hans Broekhuizen het twee dagen durende feest nadat Muziekmakerij 't Zootje het Wilhelmus had gespeeld.

Zoals altijd werd de stoet aangevoerd door het bestuur met vaandel, gevolgd door de muziek. Deze werd voor het eerst verzorgd door Muziekmakerij 't Zootje. Dit feestorkest bracht extra vrolijkheid in de optocht. Hiermee kwam er een eind aan de jarenlange medewerking van muziekvereniging Sint Caecilia.

Met de nodige huisvlijt werden skelters, fietsen en karren weer versierd en kwamen allerlei verkleedkleren uit de kast. De naam Sion was deze keer een belangrijke inspiratiebron; zo trokken Sjeik Sion, het Si-ons Circus, het slot Sion en het stuntteam Sion voorbij. Een groep mini-bouwvakkers werkte mee aan het nieuwe Sion. Ook de 'oude' bewoners beloofden Sion trouw te blijven. Een inbreker en de wijkagent van Rijswijk Buiten hadden elkaar al getroffen. Naast een levende pony reden er ook de nodige gefiguurzaagde dieren mee, zoals een paard, leeuw, olifant, struisvogel en kameel. In het verleden werd de optocht wel gebruikt om bestaande onvrede te uiten maar hier was dit jaar geen sprake van. Het lijkt goed te gaan met Sion en omstreken.

 

Sion

De naam Sion stamt al uit de Middeleeuwen, toen hier een klooster was gevestigd met de naam 'Sancta Maria in Monte Sion' (Heilige Maria op de berg Sion). Later stond er de imposante buitenplaats van Van Hogendorp. Enkele objecten herinneren nog aan deze tijd, zoals de brug over de Spiringswetering met zijn twee gemetselde palen, en enkele woningen. De twee nog aanwezige brede sloten begrensden de buitenplaats.

18 maart 2015

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina