Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
M-D Dag verslag
=> Originele pagina.

Midden-Delfland Dag 2014 verslag

21 juni 2014. De Midden-Delfland Dag is een jaarlijks evenement bedoeld om het Midden-Delfland gebied extra in het zonnetje te zetten voor de inwoners van Midden-Delfland en omliggende steden. Sinds 1999 zetten veel organisaties en ondernemers hun deuren open voor het publiek en organiseren veelal iets extra's. Het Midden-Delfland gebied is bij uitstek geschikt om te wandelen, fietsen of varen. Onderweg een marktje bezoeken of meedoen aan een leuke activiteit behoort steeds tot de mogelijkheden. Bijzonder dit jaar was dat de nationale en internationale bezoekers van het Cittaslow-congres in het middagprogramma Midden-Delfland konden ontdekken. Op deze superzaterdag voor wat betreft festivals in de regio bleek het een grote uitdaging publiek het gebied in te trekken. Na een langzame start werd het op veel locaties wel gezellig druk.


Een heerlijk streekontbijt klaargemaakt en geserveerd door leerlingen van Lentiz.

De kaart van de Midden-Delfland Dag 2014 toonde maar liefst tien kernlocaties, plaatsen waar meerdere activiteiten plaats zouden vinden. Drie fietstochten verbonden deze locaties en met vier pendelboten vanuit Schipluiden kon men gratis meevaren naar vier kernlocaties. Een hele klus om alle locaties te bezoeken, tussen 10:00 en 16:00 uur.

De opening vond plaats op het terrein van Lentiz Maasland, een VMBO school voor 'groen onderwijs'. Vier leerlingen van de Lentiz opleiding Toerisme en Recreatie hadden een ontbijt verzorgd voor de gasten, waaronder bestuurders uit Midden-Delfland en omliggende steden. Op hooibalen gezeten en eten uit een druivenkistje vol heerlijke streekproducten, onder begeleiding van gitaar-sax-muziek, werd een uitstekende start van de dag. Na het ontbijt verzorgden Marja van Bijsterveldt (voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging) samen met Bas Verkerk (burgemeester van Delft) de opening van de Midden-Delfland Dag. Dit kon pas nadat de sleutel van de 'deur naar Midden-Delfland' door Adri Reijm, abseilend, van het dak van de school was gehaald. Bij Lentiz was een marktje en konden ook de kassen en stallen met vee en dieren worden bezocht.


De deur naar Midden-Delfland is zojuist geopend door Marja van Bijsterveldt en Bas Verkerk.


De Harmonymasters uit Maassluis brengen swingende muziek.


De Lentiz markt met onder andere verkoop van eigen producten.


Er komen steeds meer paarden in Midden-Delfland; een opleiding tot hoefsmid past hier goed bij.

Uitgebreid programma

Er was ook dit jaar weer uitgebreid programma met een grote diversiteit aan activiteiten. De Boerenmarkt op de Karperhoeve was, zoals elk jaar, een publiekstrekker. Natuurmonumenten organiseerde een reeks van activiteiten in de Aalkeetbuitenpolder en bij Bommeer, vooral geschikt voor kinderen van OERRR. De eendenkooi Het Aalkeetbuiten was geopend en van hieruit liep een wandelroute door boerenland en over de eeuwenoude Rijskade naar de activiteiten bij Bommeer.


Het is nog vroeg in de ochtend op de Karperhoeve; de drukte zal later wel komen.


De uitgebreide boerenmarkt.


Ook voor kinderen was er van alles te doen en beleven.


OERRR van Natuurmonumenten met ervaren wat er in de sloten leeft.


Kinderen kijken naar en voelen aan de huid van een python.

In de Broekpolder waren weliswaar veel activiteiten georganiseerd maar de aandacht van het grote publiek ging wellicht naar het Vlaardingse Loggerfestival. Bij Kanovereniging Natsec en bij het Klauterwoud was het niet erg druk.


Zou de kanosport iets zijn voor deze jongedame?

Marktjes waren er onder andere bij Lentiz Maasland, in Schipluiden, Den Hoorn en bij Op Hodenpijl. In de Zwethzone, grenzend aan Midden-Delfland, waren diverse sportieve activiteiten. Hoeve Ackerdijk hield een open dag in het kader van de biologische landbouw. Verder waren er diverse 'losse' locaties waar men een kijkje kon nemen, wat lekkers proeven, of luisteren naar een verhaal.


Een bescheiden markt in Schipluiden.


Bij de Levende Buitenplaats was een kunst-, streekproducten- en informatiemarkt


Dit is de enige plaats in Midden-Delfland waar varkens nog heerlijk in de modder spelen.


De Dijkshoornseweg in Den Hoorn was een gezellige marktstraat geworden.


De Maxima's zorgden voor vrolijke noten.


Het bezoek aan de Zwethzone viel wel wat tegen.


Ook bij Paviljoen De Zweth vierde men de Midden-Delfland Dag.

Openlucht Molenconcert

Als afsluiting van de Cittaslow-congres 2014 en de Midden-Delfland Dag gaven de drie harmonieorkesten van Midden-Delfland een gezamenlijk openluchtconcert bij molen Korpershoek in Schipluiden. De boten met de Cittaslow-genodigden kwamen uit alle richtingen aanvaren en meerden af voor de molen, samen met andere sloepen, zeilboten en enkele historische zeilende Westlanders. Aan alle toevalligheden was gedacht, want ook een duikteam van de brandweer was aanwezig om te assisteren, indien nodig. In zijn beste Engels verwelkomde burgemeester Rodenburg iedereen op deze bijzondere plaats. Het muzikale programma onder leiding van Geert Schrijvers begon met de The Olympic Spirit en sloot af met een Nederlandse Medley, de laatste uitbundig meegezongen door de Hollandse opvarenden. De kleurrijk uitgelichte en 'slow' draaiende molen zorgde bij de invallende schemering voor een sfeervolle afsluiting van deze speciale dag.


Burgemeester Rodenburg opende het concert met een korte toespraak en dankte de organisatoren van deze dag.


Eén groot orkest samengesteld uit de drie harmonieorkesten van Midden-Delfland: Euterpe, de Maaslandse harmonie en Sint Caecilia Schipluiden.


Het is bijna donker als de Nederlandse Medley wordt ingezet.


Het slotapplaus als dank voor deze mooie afsluiting van een prachtige dag.

22 juni 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina