Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Midden-Delfland Dag en Cittaslow arrangementen - 21 juni 2014
=> Originele pagina.

Midden-Delfland Dag Verslag...

Klik op: Midden-Delfland Dag verslag.

Fietsen, wandelen en varen op de Midden-Delfland Dag

17 juni 2014. Midden-Delfland beleven gaat het best al wandelend, fietsend of varend. Op de Midden-Delfland Dag is hierin voorzien! Twee langere wandeltochten zijn uitgezet over verharde, maar ook onverharde paden door het weiland en over kades. Een aantal daarvan is alléén openbaar op deze dag! Ook zijn er drie fietstochten ontworpen die langs vele (kern)locaties leiden. Tenslotte varen vier boten vanaf Schipluiden elk een eigen pendeldienst naar vier verschillende plaatsen: Zwethzone, Boonervliet bij Natuurmonumenten, de Karperhoeve en Uitspanning Vlietzicht. Wandelaars en (indien voldoende ruimte) ook fietsers met de fiets kunnen dan een stukje meevaren naar een volgende aanlegplaats. De op- en afstapplaatsen zijn aangegeven bij Alles op de kaart: www.middendelflanddag.nl; Klik op een bootje voor meer informatie.

De wandelroutes zijn beschikbaar aan de start bij de Levende Buitenplaats Op Hodenpijl. De drie fietsroutes starten ook op deze locatie en zijn op te halen op de website www.middendelflanddag.nl; klik daarbij op Wandel/fietsroutes. Wil je een route alvast virtueel beleven? Dat kan hier: Route West, Route Midden en Route Oost..

Daarnaast is er natuurlijk op deze Midden-Delfland Dag heel veel te doen, te kijken, te eten en drinken en worden kinderen zeker niet vergeten. Natuurmonumenten pakt groots uit met veel activiteiten bij de eendenkooi Aalkeetbuiten en bij Bommeer en de Vlietlanden; vooral voor kinderen bijzonder aardig.

WOS presenteert drie Midden-Delfland / Cittaslow specials

Naar aanleiding van het Cittaslow-congres en de Midden-Delfland Dag, beide op 21 juni, presenteerde de WOS drie specials op televisie en WOS uitzending gemist; de derde gaat met name over de Cittaslow bijeenkomst met interessante interviews. Ook komt het afsluitende molenconcert even in beeld. Klik op de plaatjes:

Programma Midden-Delfland Dag bijna compleet

4 juni 2014. Nog zo'n twee weken te gaan voordat inwoners en organisaties in het Midden-Delfland gebied zich uitgebreid gaan presenteren tijdens de Midden-Delfland Dag op 21 juni. Er worden veel bezoekers verwacht uit het gebied en omliggende steden. Daarnaast zullen de 180 nationale en internationale gasten van de ittaslow-conferentie 's middags ook het gebied in gaan. Zij zullen worden vergezeld door 200 mensen uit Midden-Delfland, die ook het interessante middagprogramma willen meemaken; opgeven kan overigens nog steeds op: Cittaslow arrangementen.

De laatste hand wordt gelegd aan het programma, dat uiteraard ook op internet is te vinden. Kijk op www.middendelflanddag.nl. Na het drukken op de knop 'Alles op de kaart' wordt direct duidelijk waar er activiteiten zijn. De knotwilg geeft aan waar meerdere activiteiten plaatsvinden, een speldenknop geeft een losse activiteit aan. De twee Cittaslow logo's geven aan waar de arrangementen 's middags beginnen, en waar het afsluitende evenement plaatsvindt.

Midden-Delfland beleef je het best door wandelend of fietsend het gebied in te trekken. Zo zijn er twee wandeltochten met afstanden van 25 en 40 kilometer (start bezoekerscentrum bij Op Hodenpijl). Drie fietsroutes zijn in de maak en zullen zo spoedig mogelijk beschikbaar worden gemaakt. Varen kan ook (zelfs met de fiets). Het bootje op de kaart geeft de op- en uitstaplocaties weer (nadere informatie volgt binnenkort op de website).

Alle reden dus om met ons en elkaar Midden-Delfland te (her)ontdekken!

Midden-Delfland Dag en Cittaslow arrangementen

Op 21 juni 2014 is er de jaarlijkse Midden-Delfland Dag. Dit is dé dag om Midden-Delfland (nog) beter te leren kennen! Er is dan veel te doen in Midden-Delfland, zoals mooie routes fietsen en wandelen door het prachtige gebied. Een markt bezoeken of meedoen aan leuke activiteiten is natuurlijk ook mogelijk. Op veel plaatsen vinden culturele activiteiten plaats. Bekijk het programma op www.middendelflanddag.nl. Extra speciaal dit jaar is dat de gemeente Midden-Delfland 's ochtends de Cittaslow-conferentie mag organiseren in het gemeentehuis in Schipluiden. Daarna gaan de ongeveer 180 internationale gasten 's middags zelf ervaren wat er in Midden-Delfland te beleven is. Een spetterende afsluiting vindt om 22:00 uur plaats bij molen Korpershoek in Schipluiden.

Beleef de Midden-Delfland Dag als VIP!

Op Midden-Delfland Dag, zaterdag 21 juni a.s., is er van alles te doen in het Midden-Delfland. Naast alle activiteiten wordt op dezelfde dag in de ochtend de Internationale Cittaslow Conferentie in Midden-Delfland gehouden. In de middag is er speciaal voor deze gelegenheid is een VIP-arrangement samengesteld. Samen met de buitenlandse gasten van de conferentie, vrienden of familie kunt u zich laten verrassen in het prachtige Midden-Delfland. Wilt u ook zorgeloos Midden-Delfland ervaren?

Mooi programma

Het programma begint om 13:30 uur bij het gemeentehuis in Schipluiden. Daar vertrekt u samen met de andere deelnemers in bussen of op de fiets naar uw eerste bezoeklocatie. Later die middag is er nog een tweede bezoek. Tussendoor wordt u verwend met een lekker hapje en wat te drinken. Rond 18:00 uur woont u één van de vier speciale concerten bij en daarna is het smullen van de streekcatering op Midden-Delflandse locaties. U wordt rond 21 uur teruggebracht naar Schipluiden. Op tijd voor het molenconcert van de gezamenlijke harmonieorkesten uit Midden-Delfland.

Speciaal voor deze dag is er een aantal arrangementen samengesteld die te maken hebben met de volgende vijf thema’s: Duurzaam voedsel, Ruimtelijke kwaliteit, Authenticiteit. Sociaal en gastvrij en Duurzaam Groen. Per thema zijn een aantal bedrijven geselecteerd die hun bedrijf geopend hebben en hun activiteit laten zien. Voor het arrangement kunt u uit één van deze thema’s kiezen. Meer informatie over de thema’s kunt u hier vinden.

Arrangement

De organisatie van de Cittaslow-conferentie heeft plaats voor 200 extra deelnemers. Zij mogen samen met onze internationale bezoekers deelnemen aan het unieke middagprogramma. U trekt op met gasten uit 28 verschillende landen en bezoekt met hen de diverse locaties in Midden-Delfland.

U betaalt voor dit arrangement 40 euro all-in (inclusief vervoer, consumpties, diner en concert). Leden van de Midden-Delfland Vereniging krijgen 5 euro korting (max. 2 kaartjes).

Let op: de voertaal tijdens het VIP arrangement is in verband met de buitenlandse gasten Engels.

Het Cittaslow Midden-Delfland VIP-arrangement:

  • Zaterdag 21 juni van 13.30 uur – 21.00 uur,
  •  Bezoek aan interessante bedrijven en locaties op basis van één van de vijf thema’s,
  •  Toegang tot een bijzonder concert,
  •  Heerlijk streekdiner met drankjes op locatie,
  •  Consumpties en vervoer inbegrepen.

Kosten 40 euro p.p.; leden van de Midden-Delfland Vereniging krijgen 5 euro korting en betalen € 35,00.
(max. 2 personen); Aanmelden op: http://www.middendelflandvereniging.nl/recreatie/midden-delflanddag/cittaslow/

Cittaslow

Gemeente Midden-Delfland is sinds 2008 aangesloten bij Cittaslow. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Jaarlijks vindt er een Internationale Cittaslow-conferentie plaats, dit jaar van 18 tot 21 juni in Nederland. Vertegenwoordigers uit 200 gemeenten uit 28 landen komen hier naar toe. Op 21 juni ontvangt de gemeente Midden-Delfland deze delegaties. Voor hen is dit speciale programma samengesteld om kennis te maken met Midden-Delfland. U bent hierbij 's middags van harte welkom.

Bron: Persbericht Midden-Delfland vereniging 20 mei 2014.

21 juli 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina