Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Gemeenteraadverkiezingen
=> Originele pagina.

Gemeenteraadsverkiezing Midden-Delfland

19 maart 2014. De dorpen van Midden-Delfland stonden de afgelopen weken bol van de spandoeken, creatieve posters, verkiezingsaanhangwagens en natuurlijk waren ook de door de gemeente geplaatste officiële aanplakborden goed benut. Met name de VVD probeerde met de 3-D posters meer zichtbaarheid te bereiken. Ook de brievenbussen van de bewoners werden overladen met verkiezingsreclame. Diverse verkiezingsdebatten gaven kiezers de gelegenheid goed geïnformeerd naar de stembus te gaan. Op Youtube waren verschillende partijen nadrukkelijk aanwezig om kandidaat-gemeenteraadsleden voor te stellen.

Tijdens de avonddurende NOS TV uitzending bleken de VVD, PvdA en CDA de grote verliezers; SP, D66 en de lokale partijen wonnen flink. In 2010 was in Midden-Delfland de zetelverdeling: CDA: 5, OGP: 4, VVD: 3, Mijn Partij: 3 en PvdA: 2.

 

De uitslag 2014

In de gemeente Midden-Delfland laat zich ook de landelijke trend zien: CDA, VVD en PvdA dalen. De lokale partijen OGP en Mijn Partij winnen (resultaten van nos.nl). Met 17 zetels te verdelen zijn de verschillen in de gemeenteraad niet schokkend. Wel pijnlijk voor de PvdA, die één van de twee zetels ziet verdwijnen richting Mijn Partij. Het CDA blijft de grootste partij. Wellicht moet zij nu zaken gaan doen met de OGP en/of Mijn Partij om een meerderheid te verkrijgen... maar of dat gaat lukken? Het opkomstpercentage was met 62% een klein beetje lager dan in 2010 (64%).

19 juli 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina