Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Tuin van de Randstad
=> Originele pagina.

Sfeervolle streekmarkt 'De Tuin van de Randstad'

11 oktober 2014. De achtste editie van deze streekmarkt met zijn inspirerende titel werd als elk jaar gehouden bij druivenkwekerij Nieuw Tuinzight aan de Zwethkade-zuid in Den Hoorn. Veel mensen weten deze wat verborgen locatie goed te vinden, zo bleek ook nu weer. Naast de inmiddels vertrouwde producenten van streekproducten was het goed te zien dat er ook 'nieuwe' producenten aanwezig waren. De variatie aan streekproducten, gecombineerd met kunst en cultuur, maakt dit een echt Cittaslow evenement.

De druivenkwekerij Nieuw Tuinzight van de familie Jansen ligt verborgen in de lage Woudse Droogmakerij; de bordjes op strategische plaatsen wijzen de bezoekers de juiste weg. De verkeersregelaar zorgde ervoor dat auto's even verderop geparkeerd werden. Fietsers en wandelaars werden onderweg al in de juiste stemming gebracht met draaiorgelmuziek. Op het buitenterrein en binnen in de schuur en de druivenserres bevonden zich ongeveer 30 kramen met een grote verscheidenheid aan producten voor een heerlijke streeklunch of diner. De 'streekboterham' werd ter plaatse klaargemaakt! Het volledige overzicht is te vinden op de website van de druivenkwekerij.

Uiteraard kon bijna overal ook geproefd worden. In de doorgang van de schuur naar de druivenserres toonde Sascha van Eijk haar schilderkunst; haar koesterkastjes kregen veel aandacht. Buiten was tijdens het nuttigen van een lekkernij muziek te beluisteren van verschillende singer-songwriters. In de oude druivenserre was veel handvaardigheid te vinden; de kinderverhalenvertelster had regelmatig jong bezoek. Na de rondwandeling streek men vaak even neer aan de lange tafels voor een drankje met Druivenbommetje.

Delftse Streekmarkt

Wist u overigens dat een aantal van de aanwezige standhouders hun producten op de Delftse Streekmarkt verkopen? Deze vindt plaats op de derde donderdag van de maand naast de Oude Jan in Delft (het Heilige Geestkerkhof). Donderdag 16 oktober is de laatste markt van 2014; in april 2015 is de volgende.

13 oktober 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina