Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Gratis toegankelijke theatervoorstelling over dementie - 17, 23 en 25 september 2014
=> Originele pagina.

Drie keer een volle zaal bij theatervoorstelling Bovenkamer In Midden-Delfland

26 september 2014. ‘We hopen u en vele andere mensen te mogen verwelkomen op een van de avonden. We hopen volle zalen te trekken en de bezoekers inzicht te geven in het ziekteproces van dementie.’ Dit was de uitnodiging voor theatervoorstelling Bovenkamer in het kader van de internationale Alzheimer dag in Midden-Delfland.
Aan alle verwachtingen is meer dan voldaan. Heel veel positieve reacties na afloop. De theatervoorstelling heeft veel herkenning opgeroepen en heeft tevens op een duidelijke manier inzicht gegeven in wat er gebeurt met een persoon als hij of zij de ziekte krijgt. Soms ook confronterend, er zijn best wat tranen weggeveegd, maar vooral integer.

In het tweede deel van de voorstelling; de nabespreking had eenieder de gelegenheid te reageren op de voorstelling en vragen te stellen. Dit gebeurde ruimschoots. Hierdoor werd het een interactieve bijeenkomst, Thomas Borggrefe heeft met deze voorstelling de aandacht voor de ziekte dementie weten te trekken en het belang benadrukt, dat het voor een persoon met de ziekte zo belangrijk is om de contacten te behouden. Aandacht en liefde zijn hierin de sleutelwoorden. De organisatie van deze avonden: Joska van den Beukel, casemanager dementie van Careyn, Vonneke van Dun, wijkverpleegster van Pieter van Foreest en Mariët Barendse, ouderenadviseur van de Stichting Welzijn Midden-Delfland willen hierbij de Lions Club Maasland en de gemeente Midden-Delfland nogmaals bedanken dat zij deze voorstellingen financieel mogelijk hebben gemaakt.

En verder

Wij kunnen ons voorstellen dat er na deze voorstellingen behoefte bestaat om te praten over het onderwerp dementie. Wij bieden hiervoor de mogelijkheid op donderdag 9 oktober om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum Singelhof, Hofsingel 26 te Maasland. U bent van harte welkom.

Nando Verhagen, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, leidt deze bijeenkomst. Tevens is er die avond van 19.00 tot 20.00 uur de mogelijkheid om eerst de tentoonstelling ‘Alzheimer in Keramiek’ van Antoinette van Beurden te bezoeken in Tavenu, Pinasplein te Maasland. Opgeven kan door een mail te sturen naar m.barendse@swmd.nl.

U kunt zich telefonisch aanmelden, iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 bij SWMD 010-5918052.


De organisatoren van deze avonden: Joska van den Beukel, casemanager dementie van Careyn, Vonneke van Dun, wijkverpleegster van Pieter van Foreest en Mariët Barendse, ouderenadviseur van de Stichting Welzijn Midden-Delfland, samen met de acteur Thomas Borggrefe.

Bron en foto: Persbericht Ed van Kester, 26 september 2014


Gratis toegankelijke theatervoorstelling over dementie

Op zondag 21 september 2014 is het Wereld Alzheimerdag. In heel het land worden er op of rond deze dag activiteiten georganiseerd om de ziekte Alzheimer (dementie) onder de aandacht te brengen. De zorginstellingen Pieter van Foreest, Careyn en Stichting Welzijn Midden-Delfland presenteren in september in de drie dorpskernen van Midden-Delfland de theatervoorstelling ‘Bovenkamer’  door Thomas Borggrefe.

‘Bovenkamer’ is een boeiende, ontroerende en ook confronterende solovoorstelling over een persoon die ten gevolge van Dementie het overzicht, inzicht en  de regie  verliest. De voorstelling geeft een goed inzicht in het proces van de ziekte Dementie. Door te kijken en te luisteren begrijp je wat er gebeurt in de Bovenkamer. Na de voorstelling van ongeveer een uur is er gelegenheid om met de acteur Thomas Borggrefe na te praten en vragen te stellen over de voorstelling en over dementie.

De zorginstellingen willen met deze avonden bereiken dat er in Midden-Delfland meer begrip ontstaat voor het ziekteproces van dementie en hoe om te gaan met een buurman, kennis of familielid die de ziekte heeft. De voorstelling is gratis toegankelijk en er hoeft niet te worden aangemeld.

De voorstellingen vinden plaats:

  • woensdag 17 september, 20.00 uur: ’t Trefpunt, Kerkplein 11, 3155 AM  Maasland,
  • dinsdag 23 september, 20.00 uur: De Hoornbloem, Koning Julianaplein 1-3, 3635 HD Den Hoorn,
  •  donderdag 25 september, 20.00 uur: Raadszaal gemeentehuis, Anna van Raesfeltstraat 37 2636 HX  Schipluiden.

De Lions Club Maasland en de gemeente Midden-Delfland hebben het financieel mogelijk gemaakt om deze voorstelling in iedere dorpskern te  presenteren. Careyn, Pieter van Foreest en de Stichting Welzijn Midden Delfland hopen vele bezoekers te mogen verwelkomen en hen meer inzicht te geven in het ziekteproces van dementie.  

Bron en foto: Persbericht Ed van Kester 21 augustus 2014. 

27 september 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina