Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Prijs Duurzaam Boeren
=> Originele pagina.

Internationale prijs voor Duurzaam Boer Blijven
Extra waardering voor boeren van Midden-Delfland

23 juni 2014. Het Wetenschappelijke Comité van Cittaslow heeft de prijs voor het beste praktijkvoorbeeld in de categorie Local Economy toegekend aan het project Duurzaam Boer Blijven. Deze prijs betekent internationale waardering voor de agrariërs die zich met elkaar inspannen om met een duurzame manier van boeren het landschap open en groen te houden.  

Wedstrijd

Het Internationale netwerk Cittaslow bestaat 15 jaar. Cittaslow symboliseert een kwaliteit van leven die steeds meer gemist wordt en waar mensen naar verlangen. Het mooie van Cittaslow is dat het niet over één onderwerp gaat. Het gaat over leefomgeving en landschap, maar ook over gastvrijheid en streekproducten,  over klimaat en infrastructuur, en over cultuurhistorie en behoud van de eigen identiteit. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan is wereldwijd een wedstrijd uitgeschreven voor het beste praktijkvoorbeeld van Cittaslow. Deze inzendingen zijn beoordeeld door het Wetenschappelijk Comité dat aan Cittaslow International is verbonden. Het project Duurzaam Boer Blijven ontving de prijs voor het beste praktijkvoorbeeld in de categorie Local Economy.  

Duurzaam Boer Blijven

Het project Duurzaam Boer Blijven heeft als doelstelling agrariërs te begeleiden naar het sluiten van de kringloop op het bedrijf. Kringlooplandbouw is een bedrijfsvoering afgestemd op het gebruik van de aanwezige hulpbronnen. Er wordt zo weinig mogelijk ingekocht van buiten het bedrijf. In de bedrijfsvoering is respect voor natuurlijke systemen en de kringloop richt zich op een economisch verantwoord inkomen voor de lange termijn. Het project Duurzaam Boer Blijven is mogelijk gemaakt door financiering vanuit het IODS, pilot Groen Ondernemen.  


Uitreiking certificaten kringloopboeren in 2012; foto: @GDP

Overhandiging prijs

De voorzitter van het Wetenschappelijk Comité, de heer Giuseppe Roma, overhandigde op zaterdag 21 juni 2014 de prijs aan Arnold van Adrichem en Gert-Jan Hooymans. Via LTO Noord, Delflands Groen vertegenwoordigen zij de boeren in Midden-Delfland. De prijs bestaat uit een oorkonde. Belangrijker is dat de prijs internationale waardering betekent voor de agrariërs die zich met elkaar inspannen om met een duurzame manier van boeren het landschap open en groen te houden. LTO Noord, Delflands Groen is blij met de prijs. Gert-Jan Hooymans: ‘Deze prijs toont aan dat we op de goede weg zijn. Dat we nu ook erkenning krijgen van andere gemeenten is natuurlijk erg mooi. Maar we zijn er nog niet en zullen ons in blijven zetten om tot een nog beter resultaat te komen.’ Na afloop lieten zij alle 170 internationale gasten proeven hoe duurzame melk uit Midden-Delfland smaakt.  


De kringloopboeren in Midden-Delfland ontvangen de oorkonde voor het beste praktijkvoorbeeld van Cittaslow  in de categorie ‘Local Economy’ uit handen van prof. Roma. Foto: Hans de Lijser

Meer info: Midden in Delfland, www.cittaslow.org, www.cittaslow-nederland.nl
Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland.

30 oktober 2019

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina