Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Open Monumentendag
=> Originele pagina.

Op reis langs oude routes op Open Monumentendag 2014

2 september 2014. Vier gemeenten werkten samen aan een programma voor Open Monumentendag(en) 2014, het weekend van 13 en 14 september. Het thema 'Op reis' maakt altijd veel emotie los. In dit geval gaat het over de trekvaart, stoomtrams, sleepboten en historische voertuigen. Het resultaat is een folder met overzichtelijke kaart van de vaar-, wandel- en fietsroutes door en tussen Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland. De folder werd op 5 september door Han van der Horst (comité Open Monumentendagen Schiedam) aan de vier verantwoordelijke wethouders overhandigd in Museum Het Tramstation in Schipluiden. De plaats is niet toevallig, want in dit voormalige WSM tramstation is juist de tentoonstelling over de trekvaart Delft - Maassluis/Vlaardingen te bekijken.

Laatste nieuws: Het trekvaart-arrangement is nu extra voordelig; lees meer...

De folder maakt de diverse vaarroutes en fietsroutes duidelijk. In Vlaardingen en Schiedam kan op een historische tram gestapt (lijn 24). In Vlaardingen zijn er diverse bijzondere trein- en busritten te maken De folder van de gemeente Vlaardingen geeft een duidelijk overzicht van de vertrektijden. Voor wie eens de trekschuit wil ervaren kan een stukje van het traject Maassluis/Maasland - Schipluiden - Den Hoorn meemaken. Tenslotte gaan diverse boten het ruige water van 't Scheur op tussen de havens van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Keus genoeg om het reizen van vroeger eens mee te maken.


Kaartje uit de wandel-, fiets- en vaarfolder; verkrijgbaar bij o.a. Museum Het Tramstation en digitaal (klik op de kaart).

Open monumenten

Voor de minder reislustige mensen is een groot aantal monumenten is de vier gemeenten geopend. Elke gemeente heeft er een publicatie over beschikbaar gemaakt. In Midden-Delfland begint de Open Monumentendag in Maasland, waar in de Oude Kerk een historisch wapenbord na langdurige omzwervingen weer thuis komt. Kort hierna zal de trekschuit Nooitgedacht op paardenkracht uit Maasland vertrekken richting Den Hoorn (er zijn nog plaatsen!). In Den Hoorn is het Julianaplein het centrum van kunstenaars. 's Middags wordt een van de drie Vliegende Wandelpaden feestelijk geopend. Dit gebeurt bij camping de Grutto in Abtswoude. Bekijk het overzicht van de activiteiten in de regio met de volgende documenten:

Ook geopend is de tentoonstelling 'Dansen met klei' van keramiste Tineke van Gils en fotograaf Kees Hageman; zie meer op 'Dansen met klei'.

De meeste activiteiten zijn alleen zaterdag; veel monumenten en musea zijn bovendien geopend op zondag.

10 september 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina