Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Omgeving en Beleving
=> Originele pagina.

Tentoonstelling: Omgeving en Beleving

16 september 2014. In het gemeentehuis van Midden-Delfland openden het KUNSTCollectief Midden-Delfland samen met wethouder Govert van Oord de tweede tentoonstelling met werken van drie beeldend kunstenaars uit Midden-Delfland, Jolanda Dessens, Dirk den Hoed en Piet Houtenbos. De tentoonstelling is te bekijken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Een van de ambities van het KUNSTCollectief is de kunst van Midden-Delfland voor iedereen meer zichtbaar te maken. Dit gebeurt onder andere met tentoonstellingen in het gemeentehuis van Midden-Delfland. Eerder werd de tentoonstelling was 50 tinten groen georganiseerd.

Deze tweede tentoonstelling toont werk van de volgende kunstenaars:

  • Jolanda Dessens uit Den Hoorn; zij volgde haar opleiding tot docent tekenen en schilderen aan de Hogeschool Rotterdam. Naast haar werk in de psychiatrie, waar ze mensen begeleidt in hun creatieve proces, geeft ze schilderlessen en workshops aan volwassenen. Jolanda gaat intuïtief te werk. Zij streeft enerzijds naar een doorleefde sfeer, anderzijds wil zij de leegte behouden. Dit spanningsveld is de uitdaging tijdens het schilderen.
  • Dirk den Hoed uit 't Woudt; hij noemt zichzelf "vrij schilder". Hij gaat uit van emotie en eigen interpretaties van waarnemingen en kleuren. Dat betekent voor hem dat niets zeker en bedoeld is. Het toeval overheerst en is meester over het schilderij. De schilder is slechts regisseur en dirigent.
  • Piet Houtenbos uit Maasland. Hij schildert vooral landschappen in de omgeving van zijn woonplaats. Hij maakt zijn werken in sfeervolle aquarellen en olieverfschilderijen, waarin water en luchten de hoofdrol spelen.


Tijdspiegeling, gemengde techniek: acryl, papier, gesso op doek, Jolanda Dessens.

De tentoonstelling is ingericht op twee verschillende locaties:

  • Begane grond, achter de grote trap en naast de garderobe hangen de werken van Dirk den Hoed en Piet Houtenbos.
  • Eerste etage, bovenaan de trap rechts, in de ruimte voor de raadszaal, hangt het schilderij van Jolanda Dessens.

Bezoekers van het gemeentehuis die de ingang aan de Anna van Raesfeltstraat nemen worden hierbij aangespoord niet meteen de trap op te gaan, maar eerst even rechtdoor, langs de trap, te lopen en daar de kunst van Midden-Delfland te bekijken.


Ochtendgloren, acryl op doek, Dirk den Hoed.

Openingstijden

De expositie is te zien tot 1 januari 2015 in het gemeentehuis van Midden-Delfland, Anna van Raesfeltstraat 37, 2636 HX Schipluiden.
Geopend maandag en dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur.
Woensdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.


Vijf werken, olieverf op doek en aquarel, Piet Houtenbos.

Over het KUNSTCollectief

Het KUNSTCollectief Midden Delfland is opgericht in november 2012 door drie professionele beeldend kunstenaars: Suzan Gielesen, José van Wandelen en Susanne Fiebelkorn. De doelstelling van het KUNSTCollectief is om permanent tentoonstellingen te organiseren in het gemeentehuis. Er zullen steeds drie kunstenaars met een binding met Midden-Delfland, aan de hand van een thema, hun kunstwerken tonen.

Meer informatie

20 januari 2015

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina