Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Genieten van de Herfst
=> Originele pagina.

Het was genieten van de Herfst in Midden-Delfland

3 november 2014. De herfst is vandaag echt begonnen op een winderige en natte maandag na een super-weekend, met bovendien een warmterecord (17,1 graden Celsius in De Bilt)! Er was in het weekend voor iedereen wel wat te beleven, zoals Halloween op 31 oktober, werken in de natuur tijdens de Natuurwerkdag op 1 november of op zoek gaan naar paddenstoelen. Bij Schaapskudde Vockestaert kon je de herfst vieren. Het verjaardagsfeestje van de tienjarige Solextours op zondag vormde een mooie afsluiting van een super-herfst-weekend!

De herfst is bij uitstek het paddenstoelenseizoen (ook al groeien ze het hele jaar door). Met name de veelvoorkomende geschubde inktzwammen zijn fascinerend. Ze komen razendsnel uit de grond in een maagdelijk witte tint. Maar al snel zijn ze over hun hoogtepunt en veranderen ze in met slijmerige, zwarte drab omgeven monstertjes. Zij passen zo uitstekend bij het Halloween weekend. Enkele mooie groepen inktzwammen bevonden zich op een braakliggend landje bij Den Dulder (langs de Zweth), waar ooit een manege was. Dit gebied met verontreinigde grond blijkt een goede voedingsbodem voor deze soort paddenstoelen.

Op vrijdag 31 oktober organiseerde Hoeve Bouwlust een Boeren-halloween, vooral bedoeld voor kleine kinderen. Zij konden een klein beetje griezelen en verder vooral leuke dingen knutselen. Pompoenen waren er genoeg om er een mooi lampiongezichtje van te maken met vader of moeder. Ook een pindamannetje stond op het programma. In de spookachtige hooiberg lagen cadeautjes verstopt.

Bij Schaapskudde Vockestaert aan de Woudweg werd zaterdag 1 november de herfst gevierd. In de namiddag leerde herder Lex hoe je een schaapskudde door een aantal poortjes kunt sturen; bezoekers mochten ook zelf ervaren hoe dat werkt. Met het vallen van de duisternis werd het kampvuur aangestoken en een spannende verhaal verteld. In de stal konden kinderen een echte heksenbezem maken, geschminkt worden en meer. De Maxima's zongen hun poldersongs tijdens een sfeervolle barbecue.

De Solextours (Westland) bestond tien jaar en gaf een feestje in eigen huis, De Tuinderij in de Klaas Engelbrechtspolder. Veel mensen namen de gelegenheid dit feestbedrijf eens beter te leren kennen. Met een drankje en een hapje, en begeleid door live muziek was het feest zeker geslaagd. Het partycentrum De Tuinderij biedt alle faciliteiten voor een leuk feest voor kleine en grote groepen in een nostalgische sfeer. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een race met een scootmobiel over een spannend indoor parcours en natuurlijk een tochtje op de Solex door de omgeving. De kassen, waar vroeger gewassen werden gekweekt, ademen nu volop tuinbouwhistorie met een groot aantal oude attributen uit de tuinbouw.

04 november 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina