Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Geert Mak in Op Hodenpijl
=> Originele pagina.

Geert Mak in Op Hodenpijl - 20 november 2014

Na onder meer Arthur Japin, Adriaan van Dis en Anna Enquist presenteert Op Hodenpijl opnieuw een literaire grootheid. Donderdag 20 november 2014, 20,00 uur komt één van Nederlands meest succesvolle schrijvers, Geert Mak naar Op Hodenpijl in Schipluiden.

Geert Mak werd geboren te Vlaardingen op 4 december 1946 als zoon van een gereformeerd predikant. Hij groeide op in Friesland, studeerde rechten en sociologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Bij een breed publiek werd Geert Mak bekend met zijn Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), een klassieke beschrijving van de snelle teloorgang van de Europese boerencultuur. Zijn meest populaire boek verscheen in 1999: De Eeuw van Mijn Vader, een geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw, een geschiedenis die nauw verweven is met zijn eigen familiegeschiedenis. Van De Eeuw werden meer dan een half miljoen exemplaren verkocht en werd vertaald in het Duits en Hongaars. In 2004 verscheen het boek: In Europa. Ook dat was een enorm succes. Er werden meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Het werd vertaald in het Duits, Hongaars, Italiaans, Spaans, Frans, Engels, Pools en Turks. Voor 2007 schreef Geert Mak het Nationale Boekenweekgeschenk. In augustus 2012 verscheen Reizen zonder John. Op zoek naar Amerika. Hij volgt daarin het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef Steinbeck in de klassieker Reizen met Charley. Geert Mak maakte diezelfde reis in 2010, precies vijftig jaar later.

Geert Mak kreeg tweemaal de Publieksprijs, voor het beste Nederlandse boek. In 2000 voor De Eeuw en in 2004 voor In Europa. In diezelfde periode werd hij ook tweemaal gekozen tot historicus van het jaar.

In Op Hodenpijl zal Geert Mak vertellen over en voordragen uit zijn eigen werk. De voorverkoop is inmiddels gestart. Reserveren kan via www.ophodenpijl.nl.

Datum: Donderdag 20 november 2014
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20-22, 2636 AX Schipluiden
Toegangsprijs: € 17,50 - inclusief pauzedrankje.

Bron: Persbericht Ed van Kester Impresariaat 14 augustus 2014.

14 augustus 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina