Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Delflands Diep - de koe in de kunst
=> Originele pagina.

Delflands Diep - de koe in de kunst

20 december 2014. Ter gelegenheid van het verschijnen van Delflands Diep, een tweejaarlijks cultureel katern in de Midden-Delfkrant, werd in het Bezoekerscentrum bij Op Hodenpijl de expositie ‘Delflands Diep: de koe’ geopend. De expositie bestaat uit inzendingen van een fotowedstrijd met als thema: De Koe. Daarnaast geven twee panelen een overzicht van de in Midden-Delfland aanwezige koeienrassen. Deze gelegenheid werd aangegrepen om een korte informatiefilm over het Midden-Delfland gebied te presenteren (deze is ook online op de PC, tablet of smartphone te bekijken).

Delflands-Diep: de koe

Op de Midden-Delfland Dag in juni 2014 is een wedstrijd uitgeschreven waarbij de deelnemers zijn gevraagd koeien in beeld te brengen. Er zijn vele inzendingen binnen gekomen en de jury heeft Henk van Ooijen als winnaar aangewezen met zijn Mail Art kunstwerk "Bartje 238". De inzendingen worden op de verdieping van het bezoekerscentrum geëxposeerd en blijft tot april 2015 beschikbaar in het bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum is geopend van dinsdag tot en met zondag 10.00 tot 17.00 uur.


De winnende inzending van de koe in het midden.

Midden-Delfkrant

De inzendingen zijn in combinatie met foto’s van diverse koeien rassen verwerkt in Delflands-Diep. Dit is een bijlage van de Midden-Delfkrant van december 2014. De Midden-Delfkrant is een kwartaaluitgave van de Midden-Delfland Vereniging voor haar leden. Over de verschillende koeien rassen wordt in het kort iets verteld. Deze uitgave is ook los te kopen bij een van onze stands of te bestellen via info@middendelflandvereniging.nl.

Gebiedsfilm

De Midden-Delfland Vereniging heeft samen met Vockestaert, LTO, het Bezoekerscentrum en Kringloopboeren een gebiedsfilm laten maken door VLA. Het doel van de film is om binnen enkele minuten een beeld te geven van de schoonheid, de waarden en de mogelijkheden van het gebied. Naast de schoonheid van het gebied is er ook aandacht voor natuur, het boerenbedrijf en recreatie. De film is in het bezoekerscentrum op het grote scherm te bekijken, maar dit kan ook via internet op de eigen PC, tablet of smartphone. Klik op de afbeelding hieronder!


Gebiedsfilm Midden-Delfland

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging; foto's ©GDP

06 januari 2016

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina