Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Expositie 50 tinten groen
=> Originele pagina.

Eerste kunstexpositie in gemeentehuis: 50 tinten groen

13 mei 2014. De vertrekkende wethouder Tineke van Nimwegen opende de eerste kunstexpositie in het gemeentehuis van Midden-Delfland. Drie kunstenaars van het KUNSTCollectief Midden-Delfland tonen enkele van hun werken in deze expositie die als titel (en thema) draagt: '50 tinten groen'. Het collectief had al enige tijd geleden de wens geuit kunstenaars uit Midden-Delfland de gelegenheid te geven hun werk te exposeren in het gemeentehuis. Dat is hierbij gelukt! Deze eerste expositie is tevens de start van een serie viermaandelijks wisselende exposities, waarbij het de bedoeling is steeds werk van drie kunstenaars te tonen.


Het thema '50 tinten groen' is gekozen om het groene hart van de Metropoolregio Rotterdam - Den Haag (MRDH) aandacht te geven en te verbeelden. De kunstenaars hebben dat elk op hun eigen manier gedaan. De schilderijen bevinden zich op twee plaatsen. Op de begane grond bij de garderobe (dus achter de grote trap naar het klantencontactcentrum) hangen abstract werk met geometrische vormen van Suzan Gielesen en kleurrijk en beeldend werk van Susanne Fiebelkorn. Op de eerste etage, meteen bovenaan de trap naar rechts, in de ruimte die naar de raadszaal leidt, hangen twee werken van José van Wandelen, gemaakt met een gemengde techniek waarbij ook de Midden-Delflandse grond letterlijk figureert.

De expositie '50 tinten groen' is te zien tot 1 september 2014. Openingstijden maandag en dinsdag: 8:30 tot 20:00 uur; woensdag t/m vrijdag: 8:30 tot 17:00 uur.

Locatiekeuze

In eerste instantie is gekozen alleen 'platte' kunst te exposeren, zoals schilderijen, etsen en fotowerk; voor driedimensionale kunst, zoals beelden en keramiek, is nog geen geschikte locatie gevonden. Daarnaast is de locatie onder de trap wellicht niet optimaal. Extra bewijzering naar de expositieruimtes is hier vrij essentieel, omdat de meeste bezoekers direct de trap naar boven zullen nemen. Verder is er vóór de muur naast de garderobe slechts beperkte ruimte om de schilderijen op enige afstand te kunnen bekijken. Wellicht komen er tijdens deze expositie wel goede ideeën naar boven om de kunst van Midden-Delfland optimaal te exposeren.

14 mei 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina