Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Jubileumtentoonstelling: Dansen met klei van Tineke van Gils - 6 t/m 14 september 2014
=> Originele pagina.

Jubileumtentoonstelling: Dansen met klei

6 & 7 september 2014. Met de tentoonstelling 'Dansen met klei' vierde Tineke van Gils haar 30 jarig jubileum als pottenbakker. Fotograaf Kees Hageman fotografeerde vrijwel al haar werk en samen gaven zij een bijzonder fotoboek uit. Het werk van beide kunstenaars was bovendien prachtig uitgestald in de koestal. Op zondag werd de jubileum-fètage gehouden met o.a. een slagwerkconcert op Tineke's keramiek door DrumPack en een toespraak van burgemeester Arnoud Rodenburg.
De tentoonstelling is nog te zien t/m zondag 14 september; elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, Rijksstraatweg 16, 2636AX Schipluiden..

In 1984 begon Tineke van Gils een pottenbakkerij in Amsterdam; in 1995 kwam zij naar Schipluiden en vestigde zich op de boerderij van de fam. Van Vliet. Tineke draait vrijwel al haar aardewerk op de draaischijf, een proces dat zij ervaart als dansen. De as van het snoeihout van de boerderij geeft een bijzonder karakter aan het glazuur. Op uitnodiging heeft Tineke in China porseleinen theepotten gemaakt. Zij werkte ook mee aan het succesvolle project de Blue Revolution. Haar werk is internationaal bekend; zij exposeerde o.a. in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, Kroatie, Japan en China.

De jubileumtentoonstelling geeft een compleet overzicht van het werk van Tineke van Gils. Vrijwel de gehele boerderij, stal, erf, moestuin, Tineke's werkruimte en galerie 't Spint toonden een enorme variëteit aan aardewerk en porselein, van groot tot heel klein en in vormen die kenmerkend zijn voor haar werk, soms heel kleurrijk, vaak ook in 'aardetinten'. De porseleinen theepotten in 't Spint zijn voornamelijk in wit uitgevoerd, met een enkel kleuraccent.

Symbiose van aardewerk & fotografie

In de koestal was een bijzondere tentoonstelling te zien waar de keramiekkunst van Tineke werd gecombineerd met de fotografiekunst van Kees Hageman. Door de evenwichtige compositie en belichting versterkten de twee kunstvormen elkaar. De tentoonstelling is elke dag van 10:00 tot 17:00 uur te zien t/m 14 september. Voor recente informatie bekijk de website  www.tinekevangils.com.


Tineke van Gils in haar tentoonstelling 'Dansen met klei'; foto Wim van Vliet.


De Midden-Delfland prijs; de tiende is al uitgereikt...

Van 1 oktober t/m 2 november 2014 zal een deel van de tentoonstelling te zien zijn in de kerk Op Hodenpijl (open dinsdag t/m zondag 10:00 tot 20:00 uur; voor extra sluitingstijden zie: www.ophodenpijl.nl).

09 september 2014

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina