Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Open Huis Lely Campus
=> Originele pagina.

Winnaars wedstrijd open huis Lely ontvangen prijs en techniekworkshop

5 maart 2014. Twee Maaslandse broers en hun neefje hebben op vrijdag 28 februari bij Lely de prijzen in ontvangst genomen die zij hadden gewonnen bij een Lego-wedstrijd. De jongens hadden tijdens het open huis van Lely op 1 februari 2014 met z’n drieën het logo van Lely in lego uitgebeeld en hiermee de eerste prijs van de wedstrijd in de wacht gesleept. Bij de uitreiking kregen ze eerst een privé rondleiding op ‘The Greenest Innovation Campus’ èn een uitnodiging om later in het jaar een technische workshop te volgen bij Lely’s Stichting 20.

Bram, Teun en Lars vonden het bijzonder interessant om rond te kijken op de Lely Campus en vragen te kunnen stellen. Vanuit Maasland kunnen ze het gebouw van Lely zien en ook kennen zij verschillende mensen die aan de bouw hebben meegewerkt of nu bij Lely werken. Vooral de verschillende robots voor de melkveehouderij, zoals de voerschuiver, spraken tot de verbeelding: ‘Hoe gaat deze aan? Die wil ik wel eens testen!’.
Bram, Teun en Lars nemen de prijzen in ontvangst. Op de voorgrond staat het winnende bouwwerk en op de achtergrond de Lely Astronaut melkrobot; foto Lely Groep

Eerste prijs en uitnodiging van Stichting 20

De prijs van de jongens bestond natuurlijk uit bouwstenen van Lego, zodat ze thuis weer verder konden bouwen. Ook kregen zij enkele Lely artikelen, zoals een vlieger en een cap. Als laatste verrassing ontvingen de jongens een uitnodiging voor een techniekworkshop van de Stichting 20. Lely heeft Stichting 20 opgericht om de interesse in techniek bij kinderen van 8 tot 15 jaar te vergroten. De stichting wil kinderen laten ervaren hoe leuk het is om te werken met techniek en organiseert daarom workshops met techniekproefjes. In de eerste helft van 2014 wordt voor dit doel een technische ruimte ingericht en start Stichting 20 met interne workshops; om daarna, als het concept succesvol blijkt, in het schooljaar 2014/2015 enkele schoolklassen te ontvangen.  

Het aantrekken van technici en de belangstelling van jongeren voor technisch onderwijs heeft grote invloed op Lely, omdat in alle lagen van de organisatie technici werken. Met de nieuwe stichting streeft Lely ernaar een bijdrage te leveren aan de interesse voor techniek op scholen in de regio.

Open Huis Lely Campus Maassluis

1 februari 2014. De Lely Campus is een nieuw en duurzaam bedrijvencomplex van de Lely Groep dat eind 2013 in gebruik werd genomen. Op 30 januari werd de ‘Greenest Innovation Campus’ van Lely officieel geopend door koningin Máxima. Het nieuwe complex in de Dijkpolder biedt plaats aan het internationale hoofdkantoor en twee productielocaties waar onder andere de melkrobot Astronaut wordt geassembleerd en getest. Er werken ruim 800 medewerkers. Duizenden mensen kwamen af op deze gelegenheid het moderne bedrijf eens goed van binnen te bekijken. Beleef de open dag op de Lely Campus.

 

Het bedrijf Lely is 65 jaar geleden opgericht en produceert machines en apparatuur voor de melkveehouderij, zoals melkrobots, stalproducten, voerapparatuur en graslandmachines voor ruwvoederwinning. Door de toenemende vraag naar Lely producten en de wens deze in een duurzame omgeving  te kunnen ontwikkelen en produceren is er tot nieuwbouw overgegaan. Een modern, licht en flexibel kantoorgebouw en productiehal zijn het resultaat. Lely is wereldmarktleider op het gebied van robotisering van de melkveehouderij en zet met deze Nederlandse campus de toon voor duurzaam en innovatief ondernemen in de agrarische sector.

 

Zowel binnen in de hal van het nieuwe gebouw als op het buitenterrein bevonden zich de producten van Lely in de bekende felrode kleur, die aandachtig werden bekeken. Op de melkveebedrijven in Midden-Delfland worden machines van Lely regelmatig gezien. Ook wilde iedereen het kantoorcomplex van binnen goed bekijken en een onafgebroken stroom van mensen bewoog zich de trappen op en neer om de drie verdiepingen te bezoeken.

 

Vervolgens wandelde men door de twee productiehallen. De moderne nieuwe hal waar onder andere de melkrobot Astronaut wordt geassembleerd stond in groot contrast met de oudere productiehal van de graslandmachines.

 

Een klein hoekje was ingericht voor de kinderen die na een schminkbeurt ook een Legobouwsel konden maken. Indruk maakten de borstbeelden van de twee grondleggers van Lely en de vitrines met de producten van Lely in miniatuur. Bekijk de video: Lely housewarmingparty.

 

09 maart 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina