Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Montmartre onder de platanen van Den Hoorn - 13 september 2014
=> Originele pagina.

Montmartre onder de platanen van Den Hoorn

13 september 2014. Op Open Monumentendag 2014 was het Julianaplein in Den Hoorn voor één dag omgetoverd tot een kunstenaarsplein, zoals het Place du Tertre, het centrum van de Parijse wijk Montmartre. Geholpen door het mooie nazomerweer werd het een kleurrijke en sfeervolle markt waar het nog lang gezellig druk bleef.

Het Julianaplein werd al eerder geroemd om zijn prachtige platanen, een Frans plein waardig; in 1953 zijn zij als kleine boompjes geplant. Tijdens de herinrichting van het plein in 2010 werd nog eens benadrukt dat deze bomen een bijzondere sfeer aan het plein geven. Maar de laatste jaren gebeurde er, behalve het DIOS Lentefeest met Pinksteren, niet zoveel op het plein. CultuurStek Den Hoorn wilde daar wel eens verandering in brengen!

Samen met een aantal kunstenaars werd het plein omgedoopt tot het Montmartre van Den Hoorn, een vooral op kunst en cultuur georiënteerde markt met schilders, kramen, Franse muziek, hapje en drankjes. Een spelletje jeu de boules of een ritje in een oude 2cv behoorde ook tot de mogelijkheden. De samenwerking met de basisscholen, die zelfgemaakte kunstwerken verkochten voor een goed doel, zorgde voor extra publiek. Op veel plaatsen kon groot en klein ook zelf aan de slag met schilderen en zelfs beeldhouwen. Samen werd gewerkt aan een groot schilderij met als thema 'Den Hoorn'. In de Hoornbloem was een brocante markt.

Geholpen door het mooie nazomerweer bleef het nog lang gezellig. De organisatie bezint zich al op een nieuwe editie van Montmartre Den Hoorn in 2015.

16 september 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina