Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Piccolo Mundo streekmarkt
=> Originele pagina.

Jaarlijkse Streekmarkt is niet meer... Delftse Streekmarkt nu maandelijks!

23 augustus 2014. De eerste bewering in de titel is wellicht nog wat voorbarig; het aantal ondernemers met streekproducten was dit jaar tot een minimum gedaald; wel goed nieuws is dat er dit jaar maandelijks op de derde donderdag een (nieuwe) Delftse Streekmarkt plaatsvindt rond de Oude Kerk (de Oude Jan). Kleine plaatselijke ondernemers verkopen hier ambachtelijke en eerlijke producten.

Vorig jaar werd al wel duidelijk dat het enthousiasme voor een jaarlijkse Delftse Streekmarkt aan het afnemen was. Zowel het aantal ondernemers als bezoekers daalde. Dit jaar was het aantal ondernemers met streekproducten tot een minimum gedaald. Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt was de enige die aan alle negen eerdere markten meedeed. Wel goed om te zien is dat één nieuwe ondernemer zich op de markt presenteerde: Bakkerij Bronswijk BuytenDelft opende dit jaar op 29 mei een nieuwe biologische bakkerij in de campingwinkel van camping Delftse Hout. Misschien een vreemde plek, maar 's zomers staan daar wel 1200 potentiële klanten!

De eerste Streekmarkt werd op 3 september 2005 gehouden met als aankondiging: 'Delft Vers, de eerste Midden-Delflandsche streekproduktenmarkt'.. Naast een grote diversiteit aan producten waren er diverse kramen van streekorganisaties en waren er lezingen over het Midden-Delfland gebied in het Meisjeshuis. 's Middags was er langs de Oude Delft een ringsteekspektakel. In de jaren die volgden was de markt steeds een succes te noemen. De Delftse Streekmarkt 2012 leek zelfs licht te groeien. Maar in 2013 was de belangstelling onverwachts een stuk minder. De poging van het organiserende Bureau Binnenstad Delft om de streekmarkt te redden door deze te combineren met de Oosterse markt op het Sint Agathaplein lijkt het zo niet te halen. De verbinding met de op zich redelijk bezochte Oosterse Markt met de streekmarkt op de Botenbrug werd gevormd door enkele marktkramen langs de Oude Delft waar Afrikaanse producten aan de man werden gebracht. Door de verspreide ligging van deze kramen was er niet het zo nodige 'marktgevoel'.

Nieuwe Delftse Streekmarkt - 3e donderdag van de maand

Naast dat nog veel mensen op vakantie waren, is een mogelijke reden van de verminderde belangstelling dat er inmiddels een nieuwe Delftse Streekmarkt wordt gehouden op de 3e donderdag van de maand, waar veel mensen speciaal op af komen; deze markt was juist twee dagen eerder gehouden! De regelmaat van de nieuwe maandelijkse markt is voor zowel ondernemers als klanten een stuk aantrekkelijker. Op deze markt worden onder andere de volgende producten verkocht: biologisch gebakken brood van Bakkerij Bronswijk BuytenDelft, verse groenten van Linda Duyndam (Bieslandhoeve), honing van Beeware, kaas van Mooimekkerland en de Groene Hart marktwagen, en in het seizoen druiven van Nieuw Tuinzigt. Ook diverse dranken zijn te koop: bier van de Bierhistorie Delft (Aad van der Hoeven), honingdrank van de Delftse Mederij en thee en koffie van Miss Morrison. Er wordt steeds gekookt met biologische producten door een plaatselijke chefkok.

De Delftse Streekmarkt wordt onder andere georganiseerd door Gaston Badoux van Delftse Waren met kruiden en siroop.

De volgende markten zijn op 19 september 2014 en 16 oktober 2014. Gedurende de winterperiode is er even geen markt.


Piccolo undo in Delft - wereldse streekmarkt

Op zaterdag 23 augustus wordt de markt Piccolo undo gehouden op het Sint Agathaplein, de Oude Delft en de Boterbrug in Delft. Het gaat om de samenvoeging van de Oostersemarkt (traditioneel op het Sint Agathaplein) en de Delftse Streekmarkt (negen jaar steeds op de Boterbrug en Oude Delft). Het organiserende Bureau Binnenstad Delft wil ook Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ondernemers met hun producten naar deze markt trekken. Vandaar de nieuwe naam: Piccolo Mundo. De markt is er van 10:00 tot 17:00 uur.

Op de Oosterse markt worden veel producten uit het verre oosten verkocht, zoals kleding, houtsnijwerk en boeken en prenten. Ook zullen er weer veel kramen zijn waar de typisch oosterse gerechten kunnen worden geproefd en gekocht.

Op de Delftse Streekmarkt zullen ongetwijfeld weer de lekkerste groenten, fruit en zuivelproducten te proeven en te koop zijn. Diverse streekverenigingen zullen zich presenteren en aandacht vragen voor hun activiteiten.

24 augustus 2014

Midden-Delfland Nieuws
23 maart: Cadeau voor Pijnacker-Nootdorp: Walnotenboom symboliseert goede samenwerking gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staatsbosbeheer
8 maart: Plonie van den Ende - Smalfilm flitsen uit Den Hoorn ZH 1965-1983
2 maart: Rijswijk, de Midden-Delfland Vereniging komt 13 maart naar je toe!
27 februari: Start weidevogelbroedseizoen en excursies
20 februari: Expositie Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis: 'Bouwen voor het Buitenland'
18 februari: Carnavalsoptocht in 't Bukkersgat (De Lier) - Ut Tochie
15 februari: Nieuwe windas langs de Vlaardingsevaart bij de Zonnehoeve in Vlaardingen
12 februari: Midden-Delfland Halve Marathon, de 17de editie

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina