Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Derde Broekpolder Regatta met Westlanders - 5 mei 2012
=> Originele pagina.

Derde Broekpolder Regatta met zeilende Westlanders

5 mei 2012. De Broekpolder Regatta is een 'unieke, duurzame, authentieke, (in-)spannende, maar bovenal leuke regatta met historische zeilende platbodems op de Vlaardinger Vaart en de Vlieten'. Deze wervende advertentie op de eigen website www.broekpolderregatta.nl leverde snel voldoende inschrijvingen op zodat de wedstrijd voor de derde keer gevaren kon worden. Start en finish waren bij de Polderpoort, in de Broekpolder, in Vlaardingen en de zeiltocht, maar vooral ook jaagtocht leidde over de Vlaardingervaart, de Boonervliet, Foppenplas, de Noordvliet en weer terug over de Vlaardingervaart. 

De teams renden voortvarend van start af naar de boten, maar het duurde toch wel even voordat deze goed en wel op weg waren. De eerste hindernis was de brug de Twist (Wokkel) met meteen daarna een hoge struik langs de vaart; te hoog voor de jaaglijn. Daarna kon pas echt gejaagd worden. Pas enkele kilometers verder, bij de Boonervliet, was er enige wind van betekenis. Langzaam ging het naar de Foppenplas om daar enkele boeien te ronden. De tocht door het 'Panamakanaal' met wind tegen was lastig; met name de draai aan het einde naar bakboord. Alleen de boten met voldoende snelheid bereikten veilig de Noordvliet. Bij andere schippers moest de motor worden gebruikt om weg te komen van 'lager wal'. Langs de Noordvliet: tegenwind betekende weer jagen. Vandaar terug naar het beginpunt. Ongetwijfeld moe gestreden, maar na een goed besteedde dag, smaakte een drankje en barbecuehapje uitstekend. 

Aan de vaartocht waren ook een fiets- en wandeltocht gekoppeld, maar gezien het vooral koele weer met veel dreigende wolkenpartijen was daar niet veel belangstelling voor. Wellicht was dat beter op de tweede dag, zondag 6 mei, van de regatta.

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina