Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Varend Corso 2012
=> Originele pagina.

Varend Corso 2012 - Meesterlijk MOOI

5 augustus 2012. Tientallen prachtig versierde boten van het 15de Varend Corso gleden door de Zijde en Vlaardingervaart langs molen Korpershoek in Schipluiden. Het zomerse weer trok een groot aantal toeschouwers naar de waterkant en zij genoten zichtbaar van het schouwspel. De organisatie meldde dat tijdens de drie dagen een record aantal bezoekers, 425000, het Varend Corso bekeken. Gewapend met fototoestel, smartphone of Ipad maakten zijn een ontelbare aantal foto's en filmpjes. Ongetwijfeld komt een groot aantal hiervan op een van de sociale media terecht, of gewoon op websites zoals deze...

Het drie dagen durende spektakel, al voor de 15de keer gehouden, trekt jaarlijks honderduizenden bezoekers. In drie dagen worden dorpen en steden in Delfland bezocht. Telkens vertrekt het corso vanaf het Trade Parc Westland in Honselersdijk. Tijdens de eerste dag, de Rijnmonddag, werd naar Schipluiden, Vlaardingen en Maasland gevaren. De zaterdag, Westlanddag, wordt een rondje Westland gevaren en 'raakt' het corso aan Den Haag (bij De Uithof). Op de zondag, de Delflanddag, zijn de plaatsen Den Hoorn, Rijswijk en Delft aan de beurt. Door de stremming van de Buitenwatersloot (i.v.m. het Spoorzone project) wordt deze dag het grootste deel twee keer gevaren (heen en weer terug).

Op enkele plaatsen was er een vlootschouw, waar men rustig de mooie boten van nabij kon bewonderen. De figuranten en schippers gebruikten deze momenten om even te rusten en de kostuums en schmink bij te werken. Op centrale plaatsen waren speakerplaatsen ingericht en werd informatie gegeven over de langsglijdende boten.

Zaterdagavond werden de prijswinnaars bekend. De eerste prijs voor commerciele boten 'groente & fruit' ging naar Koppert Cress; deze kreeg tevens de publieksprijs. Dorpskern Wateringen ontving de eerste prijs voor niet-commerciele boten met als creatie de sprookjesboot van ‘Gebroeders Grimm’. Dorpskern Den Hoorn won de originaliteitsprijs met hun kleurige en fleurige ‘Meesterlijk mooie cupcakes’ en tevens de tweede prijs niet-commercieel. 

Op Delflanddag naar Den Hoorn en Delft

Op zondag, de Delflanddag, ging het corso tweemaal door Den Hoorn, waar aan de Noordhoornseweg een flink feestje werd gebouwd. In Delft stond ook een groot aantal toeschouwers langs de kanten van Vliet en Schie. Na een showrondje langs de Scheepsmakerij en de Hooikade kon aan de terugvaart worden begonnen. Helemaal fijn was dit niet want een felle regenbui met een enkele onweersklap maakte dat het publiek langs de waterkant snel een veilige heenkomen zocht. Een half uur later was de ellende voorbij en in volle zon eindigde een zeer succesvol Varend Corso.

Meer op www.varendcorso.nl 

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina