Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
21 april 2012: Met Vockestaert de boer op - Midden-Delfland Open!
=> Originele pagina.

Met Vockestaert de boer op - Midden-Delfland Open!

21 april 2012. Op vier locaties was er op deze zaterdag voor alle leeftijden een leuke dag te beleven tijdens het evenement: 'Midden-Delfland Open!' (zoals het de laatste jaren heette) of 'Met Vockestaert de boer op'. De agrarische natuurvereniging Vockestaert had nu de Oostgaag/Gaagweg gekozen om het recreatieseizoen van het Midden-Delfland gebied te openen. Drie boerderijen en het erf van De Vette waren open om een groot aantal bezoekers te ontvangen. Met een paar regenbuien aan het begin werd het een frisse en vooral ook zonnige dag.

Elk van de vier locaties had een eigen thema. Op de boerderij van Arnold en Jolanda van Adrichem werd om 11.00 uur de dag geopend. Hier bevond zich ook de boerenmarkt. Bij John en Nelly van Winden, Kaas-en zuivelboerderij, waren naast de winkel enkele kramen opgesteld en kon men de waterfauna bekijken; ook werden er schaapscheer demonstraties gegeven. 

Aan de overkant van het water de Oostgaag was op de werf van de familie C. de Vette een uitstalling en demonstratie van oude machines. In het monumentale zomerhuis vertelde Jacques Moerman het verhaal van de Dorp- en Duifpolder. 

De boerderij van Simon en Astrid van der Kooij was vooral het domein van de kinderen met spelletjes, een speurtocht, het springkussen en koe-schilderen. Herder Arend van de schaapskudde van ANV Vockestaert gaf hier een demonstratie met zijn twee herdershonden. Bezoekers werden naar parkeergelegenheid geleid en konden op de rondrijdende tractor-tram alle locaties gemakkelijk bezoeken. 

Wellicht komt het door de onzekere weersverwachting dat de bezoekersaantallen van vorig jaar niet werden gehaald. Toch was het steeds op alle locaties gezellig druk, maar had de organisatie op meer bezoekers gerekend.


21 april 2012: Midden-Delfland Open!

Met het thema van dit jaar ‘Nieuw leven op oude plaatsen’ wordt het recreatieseizoen in het Midden-Delfland gebied geopend met deze gezellige en leerzame dag die de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft georganiseerd. Van 11.00-16.00 uur is er op vier locaties langs de Gaag van alles te beleven voor jong en oud. Bekijk hier ook de folder!!

Op drie boerenbedrijven kun je zelf ervaren hoe zo'n bedrijf georganiserd is. Wat voor soort koeien er rondlopen, waar de melk vandaan komt en nog veel meer:

  • Familie van Adrichem, Gaagweg 34, Schipluiden, met o.a. een boerenmarkt, de schoolplaten van Jetses.
  • Familie van Winden, Gaagweg 36, Schipluiden, met o.a. de nieuwe sambalkaas, zelf bodemonderzoek doen en kijken naar het leven in de sloot.
  • Familie van der Kooij, Oostgaag 24A, Maasland, met veel activiteiten voor de kinderen. Ook de Vockestaert schaapskudde is hier aanwezig.

Bij Familie de Vette, Gaagweg 9B, Schipluiden, is een tentoonstelling van oude werktuigen. De dorsmachine en de graanpletter worden opgestart en aan het werk gezet. Hier is een van de weinig overgebleven zomerhuizen van Midden-Delfland, een rijksmonument, te bezoeken. 

In het zomerhuis vertelt Jacques Moerman “Het verhaal van de polders langs de Gaag” om 12.00 en 14.00 uur. 

Voor de sportievelingen is een boerenwandeling uitgezet door de Duifpolder en de Commandeurspolder (ongeveer 10 km). Deze begint al tussen 9.00 en 9.30 uur bij de familie Van der Kooij met een kopje koffie/thee, waarna je met de beschrijving in de hand de tocht kan maken door een bijzonder stukje Midden-Delfland gebied. Onderweg is er een kopje koffie of thee.

Rondrijdende huifkar: Hier kan iedereen gratis opstapen voor een ritje van boerderij naar boerderij.

De toegang is gratis; bij slecht weer zijn er voldoende activiteiten binnen te doen.

Parkeren

Let op: parkeren voor 10.30 uur alleen bij Gaagweg 11.
Daarna parkeergelegenheid fam. D. Rodenburg Oostgaag 24 en fam. De Vette Gaagweg 11.
Meer informatie op: www.vockestaert.nl

Bron: Vockestaert.nl

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina