Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Midden-Delfland Halve Marathon - Michel de Maat is terug - 3 maart 2012
=> Originele pagina.

Midden-Delfland Halve Marathon - Michel de Maat is terug

3 maart 2011. De negende editie van de Midden-Delfland Halve Marathon kende een record aantal inschrijvingen, namelijk 351; hiervan liepen er 88 de kwart marathon. Bij uitstekende weerscondities (dat was wel eens anders, zoals in 2005), werden er ook goede tijden gelopen. Michel de Maat, terug na enige tijd met blessures kampend, won de halve marathon in een tijd van 1.13.34. Bij de vrouwen won Marieke Bourquin-Boekestijn met een tijd van 1.26.05. De organisatie was in handen van Thof Running uit Maasland en De Hardloper uit Schipluiden. De wedstrijd is in het leven geroepen om de band tussen de voormalige gemeenten Maasland en Schipluiden, die in 2003 samengingen in de gemeente Midden-Delfland, te verstevigen. Het werd een traditie!

Lopers konden ook meedoen aan een kortere afstand (een kwart marathon, ruim 10,5 kilometer) die sinds 2008 op het programma staat. Alle lopers startten tegelijkertijd maar voor de korte afstand was het keerpunt in de Duifpolder. Terwijl de snelsten op deze afstand alweer op de terugweg waren liepen zij oog in oog met de minder snelle lopers. Winnaar op de korte afstand was Mike Barsaiyan met 34.03. Bij de vrouwen was dit Ellen Grimbergen met 46.47. De tegenwoordig verplichte chip en de matten aan de finish garanderen een nauwkeurige en efficiente tijdregistratie, die veel handwerk uit handen neemt. Wel werden alle startnummers ook bij de finish handmatig geregistreerd als een backup.

De Midden-Delfland Halve Marathon door het mooie wijdse landschap van het gelijknamige gebied was dit jaar ook onderdeel van het eerste Allround Computer Service Halve Marathon Circuit. Het totaal aantal punten uit deze en eerdere halve marathons van Monster, Vlaardingen en Maassluis bepaalde dat ook hier Michel de Maat zegevierde. Bij de vrouwen werd Francis Schinkel klassementswinnares. 

Lees een volledig verslag en de uitslagen bij de Hardloper ==> Lees meer. Hier volgende enkele beelden.

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina