Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Kerstmarkten
=> Originele pagina.

Kerstmarkten in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden

14 & 15 december 2012. In dit afgelopen weekend werd er in elk van de drie dorpskernen van de gemeente Midden-Delfland een kerstmarkt gehouden. Vrijdagmiddag begon in de Hoornbloem de markt in Den Hoorn. 's Avonds was er in het centrum van Maasland het Lichtjesfeest en zaterdag was er 's middags en 's avonds de kerstmarkt in en om de Dorpskerk van Schipluiden. Vooral in Maasland en Schipluiden was het gezellig druk. Den Hoorn werd vooral 's middags geplaagd door slecht weer. 
Bekijk de fotobelevingen van de Kerstmarkt Den Hoorn, het Lichtjesfeest Maasland en de Kerstmarkt Schipluiden.

Den Hoorn

In de twee zalen links en rechts na binnenkomst in de Hoornbloem stond een groot aantal kramen opgesteld met een veelheid aan kerstattributen, maar ook waren er b.v. feestkleding, autobanden, schaatsen, vogelvoer en meer. Op het podium stonden drie engelen heel erg stil te staan... In het bargedeelte en op de trap werd uit volle borst een serie kerstliederen gezongen. Alle activiteiten werden binnen gehouden vanwege de natte weersomstandigheden in de middag. Buiten stonden een paar dappere mannen met informatie over vuurwerk.

Maasland

Het Lichtjesfeest concentreerde zich vooral in en om de Oude Kerk van Maasland. De meeste regen was inmiddels gevallen. Het waxinelichtjesschilderen werd op een beschutte plaats naast de kerk uitgevoerd; de kramen met kerstattributen stonden binnen in de kerk. De twee Maaslandse harmonieën speelden vooral kerstmuziek; Euterpe had een plaats binnen in de kerk verworven. In het Trefpunt werd een aardige kerstlasershow gegeven.

Schipluiden 

De kerstmarkt Schipluiden vond plaats op de Dorpsstraat en in en om de Dorpskerk. Om vier uur bracht de Kerstman met één van zijn kerstboomassistentes een bliksembezoek aan de markt. Met een arrenslee begaf hij zich vervolgens rap naar het verzorgingshuis Akkerleven. Langzaam stroomde de markt vol met kijkers en kopers. In de kerk vertelde Debby kerstverhalen en zong Multiple Voices mooie liederen. Aan eten en drinken was geen gebrek en zo bleef het met The Busquito's nog lang gezellig druk. Zie ook Kerstmarkt Schipluiden.

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina