Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Delftse Streekmarkt groeit verder
=> Originele pagina.

Delftse Streekmarkt groeit verder

1 september 2012. De Delftse Streekmarkt, de achtste editie, mag inmiddels wel een traditie worden genoemd. Ieder jaar komen er weer nieuwe ondernemers bij; ook vallen er weer af. Het totaal aantal kramen lijkt licht te groeien. Het totale aantal is lastig te schatten omdat de kramen, met name op de Oude Delft, vrij ver van elkaar af staan. Er is dus nog duidelijk groei mogelijk! Een klein aantal ondernemers weet de markt elk jaar weer te vinden, zoals Bakkerij Holtkamp, druivenkwekerij Nieuw Tuinzight en de Imkerij BIJZaak.

De Delftse Streekmarkt geeft producenten van streekproducten (in de meest ruime zin) de mogelijkheid jaarlijks een kraam te huren op deze markt. Ook verenigingen (de Midden-Delfland Vereniging is er altijd te vinden) en particulieren kunnen er terecht. De markt is begonnen op de Boterbrug met twee rijen kramen; maar daar werd het vaak wel erg druk. De laatste paar jaar is gekozen voor een opzet waarbij het langs wandelend publiek een rondje kan lopen vanaf Boterbrug, via de Oude Delft naar het Heilige Geestkerkhof, waar men weer de wekelijkse kunst- en curiosamarkt tegenkomt. 

Bij mooi weer, en dat was het deze dag, is er voldoende ge├»nteresseerd publiek dat langs de kramen slentert, en vaak ook wat proeft en koopt, om het een gezellige markt te laten zijn. Het merendeel van de verkoopwaren is eetbaar! 
Een wat curieus 'streekproduct' was de meidengroep die, gekleed als ondeugende boerinnen, passanten aan het dansen probeerden te brengen. De hilariteit was groot bij hen die veilig tussen het publiek kon blijven staan. De meiden waren niet te missen door het overdonderende geluidsniveau van de muziek. Als de rust weer was teruggekeerd, vervolgde men de wandeling. 
De Delftse Streekmarkt wordt georganiseerd door Evenementenbureau Delft.

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest
´╗┐
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina